Διαμαρτυρία για την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ανακοίνωσε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), διαμαρτυρόμενη για την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Πιο συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει με ανακοίνωσή της:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο αντεργατικό Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη 28 Αυγούστου, κηρύσσει Πανελλαδική Απεργία για την ημέρα αυτή και καλεί στους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου στο Δημόσιο να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10:00πμ.
Στεκόμαστε απέναντι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής, κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στην εξομοίωσή τους με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, στην κατάργηση του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης, στην αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών, τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα κ.α.
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ολόκληρης της χώρας να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις την ημέρα αυτή, οργανώνοντας την απεργιακή κινητοποίηση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α Εξαμήνου 2026
- Cenergy: Άλμα 45% στα καθαρά κέρδη, ανεκτέλεστο 3,9 δισ. ευρώ και αναβάθμιση του guidance για το 2026
- Γερμανία: Η Ράιχε προτείνει προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 19% σε 7%
- Σαουδική Αραβία: Σχέδιο για επαναλειτουργία του 50% του κρίσιμου πετρελαιαγωγού μέσα σε λίγες ημέρες
- Ευρωαγορές: Ανάκαμψη πριν από τη Fed – Στο +0,7% ο Stoxx 600
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΣΕΒ: Νέο «εργαλείο» παραγωγικότητας για τις επιχειρήσεις – Τι μετρά και πού βοηθά
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








