Ενώνονται με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στηρίζει όπως αναφέρει σε ανακοίνωση τα δίκαια αιτήματά τους.
Όπως επισημαίνει είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό και είναι δίκαιος και τονίζει «Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη: αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι φοιτητές, η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας δε θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν».
Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο, στις 6.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. «Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και συνεχίζουμε με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28/2, για να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που εξαερώνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές) που δε θα είναι εμπορεύματα. Δηλώνουμε πως δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους». Τέλος αναφέρουν χαρακτηριστικά ό,τι είναι «Μαζί με τους αγρότες και τους φοιτητές ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα από ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτο, Τουρκία – Τραμπ: «Αυτό χρειάστηκε 3.000 χρόνια»
- Στη φυλακή από τις 21 Οκτωβρίου ο Νικολά Σαρκοζί
- Πιερρακάκης στη Βουλή: Αύξηση του ΑΕΠ 2,2% το 2025 και 2,4% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη στη σκιά της εκεχειρίας στη Γάζα
- Alpha Bank: Αγορά 2,032 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,64 εκατ. ευρώ
- Mevaco: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Ιωάννης Μπρούτζος
- Alter Ego: Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
- Ακρίτας: Μετατροπή 14,1 εκατ. προνομιούχων μετοχών σε κοινές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις