Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Στο πλευρό των αγροτών με συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση

Ενώνονται με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στηρίζει όπως αναφέρει σε ανακοίνωση τα δίκαια αιτήματά τους.

Όπως επισημαίνει είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό και είναι δίκαιος και τονίζει «Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη: αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι φοιτητές, η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας δε θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν».

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο, στις 6.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. «Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και συνεχίζουμε με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28/2, για να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που εξαερώνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές) που δε θα είναι εμπορεύματα. Δηλώνουμε πως δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους». Τέλος αναφέρουν χαρακτηριστικά ό,τι είναι «Μαζί με τους αγρότες και τους φοιτητές ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu