Σοβαρές ζημιές σε οχήματα και εγκαταστάσεις στη λεωφόρο Βουλιαγμένης - Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού
Σοβαρές καταστροφές σε αυτοκίνητα και στις εγκαταστάσεις αντιπροσωπείας στη Γλυφάδα προκάλεσε μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/10), προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 03:00 στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα στον επαγγελματικό χώρο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές τόσο στο κτίριο όσο και σε οχήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.
Στο σημείο έσπευσαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, δίνοντας πολύωρη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς και την αποτροπή επέκτασής της σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.
Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς και των πυκνών καπνών, κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση γειτονικής πολυκατοικίας, προκειμένου να προστατευθούν οι ένοικοί της.
Εκτεταμένες ζημιές και έρευνες για πιθανό εμπρησμό
Η φωτιά άφησε πίσω της εικόνες μεγάλης καταστροφής, με τμήματα των εγκαταστάσεων να έχουν υποστεί σοβαρές φθορές και αρκετά αυτοκίνητα να έχουν καταστραφεί ή να παρουσιάζουν σημαντικές ζημιές.
Το οικονομικό κόστος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς στην αντιπροσωπεία βρίσκονταν οχήματα μεγάλης εμπορικής αξίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη αποτίμηση των καταστροφών.
Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ από αστυνομικές πηγές, πριν από την εκδήλωση της φωτιάς φέρεται να σημειώθηκε έκρηξη, ενώ στον χώρο εντοπίστηκαν υπολείμματα από δύο γκαζάκια.
Τα ευρήματα αυτά στρέφουν τις έρευνες και προς το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Την προανάκριση έχει αναλάβει το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο διερευνά όλα τα στοιχεία για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές δεδουλευμένων, σύμφωνα με την Κεραμέως
- ΗΠΑ: Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη για το Κογκρέσο – Δικαστική επίθεση Τραμπ και ρεκόρ συμμετοχής
- Γλυφάδα: Μεγάλη φωτιά στην Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος – Εκτεταμένες ζημιές και υποψίες εμπρησμού (video)
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
- ΑΑΔΕ: Ερευνά πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση του «Χωριάτικου»
- OpenAI: «Ψαλίδι» 10 δισ. δολαρίων στη χρηματοδότηση εν μέσω φόβων για την τεχνητή νοημοσύνη
- Binance: Το «χτύπημα» των 6,3 δισ. δολαρίων γκρεμίζει τον μύθο της ασφάλειας των crypto – Συναγερμός στα ανταλλακτήρια
- Τσουκαλάς προς Πιερρακάκη για το άρθρο 23: Ποιος συνέταξε και ενέκρινε το επίμαχο άρθρο;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








