Επικαιροποιείται και διευρύνεται, μετά από 35 χρόνια, ο κατάλογος με τις επιτρεπόμενες ειδικότητες για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις
Με στόχο τη διαρκή και αποτελεσματική ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων ο αρμόδιος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξάνονται οι ειδικότητες πτυχιούχων μηχανικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ), που μπορούν να ασκούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στις επιχειρήσεις.
Ο Τεχνικός Ασφαλείας συνιστά το βασικό συμβουλευτικό όργανο του εργοδότη σε θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων.
O Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης δήλωσε σχετικά:
«Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απονομή νέων τίτλων μηχανικών ΑΕΙ της χώρας, με την παρούσα Υπουργική Απόφαση επικαιροποιείται και διευρύνεται, μετά από 35 χρόνια, ο κατάλογος με τις επιτρεπόμενες ειδικότητες για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, Περιβάλλοντος, Ορυκτών Πόρων, Ηλεκτρονικοί, Επιστήμης Υλικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης μπορούν να ασκούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.
Επίσης, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα των Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών από το 1988, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ασκούν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μαζί με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά το έργο μας για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποτελεσματική πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων. Λαμβάνουμε θεσμικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας με στόχο ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται και να είναι ασφαλής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








