Αναλαμβάνει στη θέση του ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστου Γεωργακόπουλου μετά την εξαγορά της εταιρείας τους απο τη γερμανική Allianz
Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μετά από 46 έτη ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης και πρόσφατα της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο Διευθύνοντα Σύμβουλο στον χώρο της ασφάλισης στην Ελλάδα. Αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου από την 1η Ιανουαρίου 2024, από την οποία με την τεράστια γνώση της αγοράς, τη διορατικότητα και την εμπειρία του, έχοντας χτίσει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, θα συμβάλλει στη μελλοντική επιτυχία της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη.
Ο Βασίλης Χριστίδης ανέλαβε το 2013 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Trade στην Ελλάδα και από το 2016 στην Ιταλία τον ρόλο του Περιφερειακού Εμπορικού Διευθυντή (Regional Commercial Director) για τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το 2021, μπήκε στην ομάδα της COSEC, της κοινοπραξίας της Allianz Trade στην Πορτογαλία, όπου και επέβλεψε την εξαγορά του υπολειπόμενου μεριδίου του 50% στην εταιρία και τη διαδικασία ενοποίησης που ακολούθησε.
Αυτή η διοικητική αλλαγή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη στο ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκίνησε μέσα στο 2022.
Οπως ανέφερε η Sirma Boshnakova, μέλος Δ.Σ. της Allianz SE «υπό την ηγεσία του εγνωσμένης εμπειρίας Βασίλη Χριστίδη, θα ολοκληρώσουμε την ενοποίηση των δύο εταιριών, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία που προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Allianz Hellas στην αγορά. Ανυπομονώ να εργαστώ στενά με τον κ. Χριστίδη για την υλοποίηση της στρατηγικής μετασχηματισμού και ανάπτυξης που έχουμε χαράξει και έτσι να αναδειχθούμε σε σημείο αναφοράς για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτης σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν τον Απρίλιο με κέρδη 4,8%
- ΟΝΥΞ: Πτώση τζίρου 24,6% και ζημιές 4,25 εκατ. το 2025
- Όμιλος ελίν: Μείωση κερδοφορίας και τζίρου το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








