Νέα

Amazon: Καταγγέλλει διεθνές κύκλωμα κλεφτών με μέλη και Έλληνες

Στο κόλπο και εργαζόμενοι της Amazon που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν για να εγκρίνουν επιστροφές χρημάτων

Αγωγή σε βάρος ενός «διεθνούς κυκλώματος κλεφτών», που απέσπασε προϊόντα εκατομμυρίων δολαρίων μέσω  απάτης, κατέθεσε η Amazon. Στην αγωγή κατονομάζονται σχεδόν 30 άτομα από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας αγόραζαν προϊόντα από το σάιτ της και στη συνέχεια έπαιρναν επιστροφές χρημάτων, χωρίς να επιστρέψουν τα αντικείμενα.

Ο τρόπος δράσης τους περιελάμβανε την παράνομη είσοδο στα εσωτερικά συστήματα της Amazon και τη δωροδοκία υπαλλήλων της εταιρείας, προκειμένου να εγκρίνουν επιστροφές χρημάτων. Η REKK εισέπραττε μία προμήθεια επί της αξίας της συναλλαγής από πελάτες της, που ήθελαν να αγοράσουν ακριβά είδη, όπως laptops MacBook Pro και ελαστικά αυτοκινήτων, χωρίς να τα πληρώσουν.

Αντί να επιστρέψουν τα προϊόντα, όπως υπόσχονταν, οι κατηγορούμενοι κρατούσαν τα προϊόντα και την επιστροφή των χρημάτων», αναφέρει η Amazon. Ανάμεσα στα είδη που αγοράστηκαν ήταν κονσόλες παιχνιδιών, smartphones, laptops και ένα χρυσό νόμισμα.

Τουλάχιστον επτά υπάλληλοι της Amazon κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με χιλιάδες δολάρια για να εγκρίνουν τις επιστροφές χρημάτων, παρότι τα προϊόντα δεν επιστράφηκαν.

Καταναλωτές από όλο τον κόσμο θα ξοδέψουν 678 δισ. δολάρια στα σάιτ της Amazon φέτος, κάτι που κάνει την εταιρεία έναν μεγάλο στόχο για απάτες.

Η Amazon είπε ότι ξόδεψε 1,2 δισ. δολάρια και απασχόλησε 15.000 άτομα το 2022 για να αντιμετωπίσει τις κλοπές, τις απάτες και την κακομεταχείριση στο σάιτ της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu