Λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου, λόγω των capital controls, πρότεινε στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ο Δημήτρης Μάρδας, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.
Διαπιστώθηκε ότι αν και κατακυρώνονται διαγωνισμοί του Δημοσίου υπέρ κάποιων προμηθευτών, αυτοί δεν υπογράφουν και ματαιώνεται η σύμβαση γιατί φοβούνται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας των capital controls δεν θα εγκριθούν οι εισαγωγές των προς προμήθεια υλικών ή δεν θα εγκριθούν έγκαιρα.
Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μάρδας πρότεινε στην Επιτροπή το εξής: Με την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού (κυρίως) ή με την υπογραφή της σύμβασης, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών να εγκρίνει ΑΜΕΣΑ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την εισαγωγή. Αυτό, πρέπει να γίνει γνωστό σε φορείς και ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η ροή των προμηθειών του Δημοσίου σημειώνει ο κ. Μάρδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
- Το ένα τρίτο του πετρελαίου του Κόλπου εξακολουθεί να «λείπει» παρά τις σκοτεινές διελεύσεις
- Ψάλτης: Η συνεργασία με τη UniCredit δείχνει τον δρόμο για το ελληνικό επιχειρείν
- ΔΑΑ: Άνοδος επιβατών, αλλά χαμηλότερα έσοδα και κέρδη στο α΄ εξάμηνο – Επενδύσεις επέκτασης €950 εκατ. έως το 2030
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







