Νέα

Αναβάθμιση ΔΕΗ για θέματα κλιματικής αλλαγής από τον διεθνή oργανισμό CDP

Η αναβάθμιση οφείλεται στη βελτίωση σε τομείς όπως στρατηγικής, διακυβέρνησης, πρακτικές διαχείρισης κινδύνων και ευκαιριών, καθώς επίσης στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τις εκπομπές CO2

Κατά τέσσερεις βαθμίδες αναβάθμισε ο διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Carbon Disclosure Project (CDP) την ΔΕΗ, από «D-» σε «Β-», σε θέματα μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Η ΔΕΗ, όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε τροχιά μετάβασης και βελτιώνει διαρκώς τις επιδόσεις σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Κατατάσσεται πλέον στο 37% των εταιρειών που αξιολογήθηκαν με «Β-» από τον CDP, θέση υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο παγκοσμίως.

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της ΔΕΗ από τον CDP οφείλεται στη σημαντική βελτίωση που επέδειξε σε κρίσιμους τομείς, όπως στη στρατηγική, την διακυβέρνηση και τις πρακτικές διαχείρισης κινδύνων και ευκαιριών, καθώς επίσης στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τις εκπομπές CO2 και υλοποιεί δράσεις και στρατηγικές που στοχεύουν στον μετριασμό του αρνητικού αντικτύπου στο κλίμα και το περιβάλλον.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu