Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,48% στις 17.027 μονάδες
Ανεβαίνουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την ανάπτυξη στη Βρετανία για το τέταρτο τρίμηνο και παρακολουθούν τις εταιρικές ανακοινώσεις.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,48% στις 17.027 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 0,45% στις 7.606 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει 0,19% στις 7.691 μονάδες.
Στον ευρωπαϊκό νότο, ανοδικά 0,33% ο ΜΙΒ στο Μιλάνο γύρω από στις 31.627 μονάδες όπως και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά 0,37% στις 9.953 μονάδες.
Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, οδηγώντας τη χώρα σε τεχνική ύφεση μετά την αναθεώρηση της ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου στο -0,1%.
Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία έχασε τον τίτλο της 3ης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Τον τίτλο κατέχει πλέον η Γερμανία, το ΑΕΠ της οποίας ήταν υψηλότερο από αυτό της Ιαπωνίας το 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
- ΟΛΠ: Μειωμένα 29,3% στα 12,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο – Στο -20,1% τα EBITDA
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Prodea Investments – Ανακοίνωση Έγκρισης Πληροφοριακού Δελτίου Προεραιτικής Δημόσιας Πρότασης
- Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ, που άλλαξε τις τηλεοπτικές ειδήσεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








