Αγορές

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,95% στις 25.231 μονάδες

Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και να εστιάζουν στις πληροφορίες για την ομαλοποίηση της διέλευσης των πλοίων από τα στενά του Ορμούζ και στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,95% στις 25.231 μονάδες, όπως στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει 0,97% στις 8.226 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κινείται πτωτικά 0,27% γύρω από τις 10.366 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 1,02% στις 50.291 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά 0,83% στις 18.295 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τις πληροφορίες ότι η Τεχεράνη ανέστειλε τις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην προκαταρκτική έκθεση για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Μάιο, προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τις πληθωριστικές πιέσεις στην περιοχή.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu