Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,2% στις 24.469 μονάδες
Ανεβαίνουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κλιμάκωση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μετά τη επανέναρξη των εχθροπραξιών, ενώ επικεντρώνουν πλέον την προσοχή τους στις κρίσιμες αποφάσεις της FED και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,2% στις 24.469 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE κινείται ανοδικά 0,04% στις 10.231 μονάδες και Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,34% στις 8.148 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 0,53% στις 50.536 μονάδες όπως και στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά 0,3% στις 18.240 μονάδες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι αυξημένες τιμές της ενέργειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή τροφοδοτούν νέες πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη.
Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενδέχεται να ενισχύσουν τα σενάρια για νέα αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μέσα στη χρονιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aπειλές Κατς για ολική εκκένωση της πόλης της Γάζας σε περίπτωση νέων απαγωγών
- Ενεργειακό κόστος: Παρέμβαση 16 φορέων για άμεση στήριξη της βιομηχανίας – Πάνω από 700 εταιρείες στο «κόκκινο»
- Το έλλειμμα 3,1% φέρνει ανατροπή στο πλάνο Μελόνι για έξοδο από την επιτήρηση
- ΤτΕ για τουρισμό: Περισσότερες εισπράξεις με λιγότερους ταξιδιώτες τον Ιούλιο
- Αιτήσεις προτίμησης εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ της ΔΥΠΑ
- Νέα σελίδα στην ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας με φόντο την πυρηνική τεχνολογία
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Ανακοίνωση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών
- Θετική τροχιά για τις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας ανοίγει η Moody’s
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








