Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές

Βέβαιος ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές «και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας.

«Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Εξηγώντας τους λόγους της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής ανέφερε ότι «αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα φέρνοντάς την ενάμισι μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα».

«Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η Κομισιόν χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν και μία πράξη ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο «δεν μπορούμε μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα» υποστήριξε και απευθυνόμενους στους βουλευτές ανέφερε ότι τώρα είναι ώρα ευθύνης να δουν τί έγινε να μετρήσουν τις συνέπειες να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Δίνοντας την δική του οπτική ανέφερε ότι «οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια έχει φανεί και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από την ομαλότητα και την ανάπτυξη».

Σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει την χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν».

Οξύνοντας την κριτική του έστειλε σαφές μήνυμα ότι «η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Απαντώντας στη φημολογία για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ανέφερε ότι «τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος» και διεμήνυσε ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες.

«Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Τώρα γινόμαστε μία φυσιολογική χώρα και αποκτούμε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.Ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία, τώρα η Ελλάδα μπαίνει χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού στην επόμενη ημέρα. Κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη να νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά με βήματα ανάπτυξης» σημείωσε.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε νιώθουμε ότι ζούμε ώρες ευθύνες σε επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα με υπονόμευση από την αντιπολίτευση, με οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μία κοινωνία συγκλονισμένη. Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, κάποιοι το επεδίωκαν, βγάλαμε πλεονάσματα και ψηφίσαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τολμήσαμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Η Ελλάδα σε τρία τέσσερα χρόνια θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Βάλαμε τέλος στην ύφεση, ήλθε η ανάκαμψη, δεν μπορώ να πω ότι η ανεργία φεύγει αλλά σταθερά πέφτει. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά μέσα στην ευρωζώνη είχαμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια πριν τις προβλέψεις και η Ευρώπη μας δίνει μία πιστοληπτική γραμμή, μία θωράκιση. Σταθεροποιήσαμε την χώρα από οικονομική και πολιτική άποψη και ενισχύσαμε την αξιοπιστία και τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που πήραμε δεν τα θέλαμε και δώσαμε μάχες για να αποφύγουμε περισσότερα. Πάντα ο στόχος ήταν να βγούμε από το μνημόνιο μία ώρα αρχύτερα και το πετυχαίνουμε. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, κάποιοι προσπαθούν να το ακυρώσουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

close menu