Πρόκειται για έναν γυναικολόγο και έναν παθολόγο, καθώς και τρεις φαρμακοποιούς οι οποίοι εκτελούσαν τις εικονικές συνταγές
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ πέντε κατηγορούμενοι από την δεύτερη ομάδα των εμπλεκομένων που οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας .
Στην φυλακή οδηγούνται δύο γιατροί, ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος, καθώς και τρεις φαρμακοποιοί οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία για την υπόθεση ήταν εκείνοι που εκτελούσαν τις εικονικές συνταγές.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ελεύθερους, κάποιοι με περιοριστικούς όρους και κάποιοι χωρίς, τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν για απολογίες σήμερα. Μεταξύ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και η σύζυγος του γυναικολόγου που οδηγείται στην φυλακή , η οποία είναι καρδιολόγος. Στην γιατρό επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ.
Μετά και τις σημερινές απολογίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που φαίνεται να ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με ποσό που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι δικαστικές αρχές χθες και σήμερα έκριναν συνολικά έξι κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ρόλο κομβικής σημασίας για την λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που απομυζούσε τον ΕΟΠΥΥ επί σειρά ετών.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση , απάτη , πλαστογραφία κ.α
Η δικαστική έρευνα για τις πτυχές της υπόθεσης συνεχίζεται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης για την αύξηση κεφαλαίου του 1 δισ. ευρώ
- Allwyn AG: Την διανομή μερίσματος και την μεταφορά έδρας ενέκριναν οι ΓΣ
- Δένδιας από Αγαθονήσι: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για το ουκρανικό drone – Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η συνάντηση Τραμπ – Σι έφερε κέρδη
- Μαρία Ρίτα Γκάλι (Aktor LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»
- Προειδοποίηση Ντράγκι: «Οι ΗΠΑ μπορεί να μην εγγυώνται πλέον την ασφάλειά μας»
- ΔΑΑ: Στις 15 Μαΐου ξεκινά η διαπραγμάτευση 8,65 εκατ. νέων μετοχών
- ΔΑΟΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικά παραπεμπτικά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








