Επικαιρότητα

Από μία μαχαιριά επήλθε ο θάνατος του Μιχάλη

Έχασε μέσα σε 10 λεπτά όλο του το αίμα

Aπό ακατάσχετη αιμορραγία, που προήλθε από ένα και μοναδικό τραύμα που του κατάφεραν οι χούλιγκαν στο χέρι, πέθανε ο 29χρονος Μιχάλης, κατά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτό έδειξε και η εξέταση που έγινε από τον ιατροδικαστή. Έχασε όλο του το αίμα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι το τραύμα του προκλήθηκε από μαχαίρι.

Ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη έχει ανοίξει έναν μεγάλο διάλογο στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ και μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία έχει διαταχθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά τους χειρισμούς που έγιναν από τους αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν τόσο στο επεισόδιο της ενημέρωσης για τις προθέσεις των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι διέσχισαν σχεδόν τη μισή χώρα, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και αιματοκύλησαν την περιοχή, όσο και για τους αξιωματικούς, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό πεδίο: εάν και ποιες ενέργειες έγιναν για την αποτροπή.

Νέα Φιλαδέλφεια: Από μία μαχαιριά επήλθε ο θάνατος του Μιχάλη – Έχασε μέσα σε 10 λεπτά όλο του το αίμα
Στο “φως” όμως έρχονται πληροφορίες και για τα όσα έγιναν πριν οι Κροάτες χούλιγκαν υπό την καθοδήγηση Ελλήνων συνεργών τους φτάσουν στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η UEFA είχε αποφασίσει ο αγώνας να γίνει χωρίς να δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει ενημέρωση από τους κροατικές αρχές για τις προθέσεις οπαδών και τυχόν μετακίνηση τους προς τη χώρα μας. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν: Κάποιοι σχεδίαζαν να έρθουν στην Αθήνα και θα φιλοξενούνταν σε σπίτια οπαδών ελληνικής ομάδας.

Ακολούθησε η ενημέρωση της αστυνομίας ότι περίπου 25 με 30 οχήματα με Κροάτες μέσω του Μαυροβουνίου, μπήκαν στην Αλβανία και στην συνέχεια κάποια οχήματα μπήκαν στην χώρα. Ολες οι πληροφορίες, διαβιβάσθηκαν προς όλες τις εμπλεκόμενες αστυνομικές Υπηρεσίες.

Στην συνέχεια τα οχήματα εντοπίστηκαν να περνούν τα διόδια Ελευσίνας και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα οχήματα διασπάστηκαν με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρηση τους. Παρόλα αυτά συνεχίσθηκαν οι προσπάθειες εντοπισμού τους.

Στην συνέχεια υπήρξε ενημέρωση για 100 άτομα με κουκούλες και αντικείμενα, τα οποία μπήκαν σε συρμό από τον σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» με κατεύθυνση τον Πειραιά. Λίγο μετά αποβιβάστηκαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» μέχρι να καταλήξουν έξω από το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια όπου έγιναν τα επεισόδια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Από μία μαχαιριά επήλθε ο θάνατος του Μιχάλη – Έχασε μέσα σε 10 λεπτά όλο του το αίμα
Υπάρχουν άλλωστε έγγραφα τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι είχαν ενημερωθεί οι Αρχές τόσο για την έλευση των σκληροπυρηνικών οπαδών της κροατικής ομάδας, όσο και για τις προθέσεις τους, ενώ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα οχήματα τα οποία χρησιμοποίησαν για να περάσουν στην Ελλάδα, οι μάρκες και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Παρ’ όλα αυτά διήνυσαν απόσταση μισής ώρας χωρίς κανείς να τους σταματήσει.

Υπάρχουν επίσης έγγραφα – απόρρητες αναφορές για την προετοιμασία άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ακόμα και για το πού θα μείνουν οι συγκεκριμένοι οπαδοί, αλλά και για τις προθέσεις τους να πάνε και να συγκρουστούν με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Οι προειδοποιήσεις ήταν σαφείς και στοχευμένες καθώς όπως αποδείχθηκε οι χούλιγκαν αφού έφτασαν στην Αθήνα, σε ομάδες για να μην εντοπιστούν, χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, στους σταθμούς Ειρήνη και Πευκάκια για να φτάσουν συντεταγμένα στο γηπεδο της Φιλάδελφειας.

Όπως μετέφερε στην ΕΡΤ, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Κροάτες ήρθαν εδώ για αίμα, ήταν ένα ραντεβού θανάτου. Οι Κροάτες είχαν και συντονισμένο σχέδιο δράσης αφού αρχικά επιβιβάστηκαν από τον ΗΣΑΠ Ειρήνης, βρέθηκαν άλλοι μέσω του μετρό, άλλοι μέσα από βανάκια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κύκλωσαν αιφνιδιαστικά τους οπαδούς της Ένωσης και επιτέθηκαν τυφλά. Πραγματοποίησαν τυφλά χτυπήματα σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από το σημείο των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για λοστούς, στυλάρια και άλλα αντικείμενα, τα οποία εγκατέλειψαν στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής μόλις είδαν να καταφτάνουν στο σημείο αστυνομικοί.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu