Στο πλαίσιο του Athens Energy Summit, ο Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας, ανέδειξε τις νέες εξαιρετικές επιδόσεις της Ευρώπης στην ηλιακή ενέργεια, μίλησε για το σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε ΑΠΕ που συγκεντρώνει η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μετουσιωθεί το ενδιαφέρον αυτό σε επενδύσεις που θα αλλάξουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας.
_x000D_
Μιλώντας για τη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Solar Power Europe ανέφερε ότι τα φωτοβολταϊκά που εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη το 2022 έφθασαν σε ισχύ τον αριθμό – ρεκόρ των 41,4 GW, ενέργεια αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια επιπλέον σπίτια με ηλιακή ενέργεια και να μειώσει τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά περισσότερα από 100 δεξαμενόπλοια LNG. Ο κ. Χαντάβας μίλησε, επίσης, για τη σημαντική συμβολή της SolarPower Europe στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Ηλιακή Ενέργεια, σύμφωνα με τους στόχους της οποίας, το 2030 η Ευρώπη θα διαθέτει 600 GW εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών. Ωστόσο, επισήμανε ότι σύμφωνα με την εκτίμηση της Solar Power Europe, η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να αγγίξει ακόμη και το 1TW εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών, μέχρι το 2030.
_x000D_
Αναφορικά με τη χώρα μας, ο Πρόεδρος της SolarPower Europe, σημείωσε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ενέργειας. Τόνισε, ωστόσο, ότι αν και υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ, η έλλειψη χωροθέτησης για την εγκατάσταση νέων υποδομών αλλά και o κορεσμός των υφιστάμενων δικτύων είτε αποτρέπει τους επενδυτές είτε αυξάνει το επενδυτικό ρίσκο. Παράλληλά, ο κ. Χαντάβας μοιράστηκε τον προβληματισμό του για τις όλο και συχνότερες περικοπές ισχύος στις ΑΠΕ, που όπως είπε χαρακτηριστικά, μπορεί μελλοντικά να αποτελέσουν τροχοπέδη για υπάρχουσες και νέες επενδύσεις.
_x000D_
_x000D_
Μιλώντας για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στη χώρα μας, ο κ Χαντάβας τόνισε την ανάγκη αύξησης των υποδομών αποθήκευσης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού με ταυτόχρονη μεγαλύτερη διείσδυσή του στις μεταφορές και στη θέρμανση, αλλά και την ανάγκη σταδιακής εξέλιξης της Ελλάδας από εισαγωγική σε εξαγωγική χώρα ενέργειας.
_x000D_
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές: Πιέσεις στα χρηματιστήρια μετά τη σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
- Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για ΑΕΚ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό στη Ρεν
- Κυβερνοεπίθεση στη γαλλική Crédit Mutuel Arkéa: Χάκερ φέρονται να απέσπασαν 118 εκατ. ευρώ
- Ferryscanner: Πρωτιά της Τήνου και άλμα στο Βόρειο Αιγαίο για την 28η Οκτωβρίου
- Συμπλοκή μεταξύ φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου – Τρεις τραυματίες (video)
- Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν συνέβαλε στην ήττα των Ρεπουμπλικανών» – Παραδέχεται το πολιτικό κόστος, αλλά δεν μετανιώνει
- Ιταλία: Βάζει «πλαφόν» στα 60 ευρώ/MWh στο φυσικό αέριο για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος
- Επένδυση της Bayer στη Λατινική Αμερική με 17 νέα βιολογικά προϊόντα έως το 2030
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








