Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε νέα μέγιστη τιμή 16ετίας πάνω από 4,7%
Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο την Τρίτη, καθώς το κλίμα επιδεινώθηκε εν μέσω υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ και της υπόσχεσης της Federal Reserve για παρατεταμένη περίοδο δημοσιονομικής σύσφιξης.
Ο Nikkei επέκτεινε τις απώλειες το απόγευμα, υποχωρώντας έως τις 31.157,40 μονάδες για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου για να κλείσει με απώλειες 1,64% στις 31.237,94 μονάδες.
Από τις 225 μετοχές του δείκτη, οι 211 υποχώρησαν, οι 11 είχαν κέρδη ενώ τρεις παρέμειναν σταθερές.
Μεγάλη πτώση σημείωσε και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς είχε απώλειες το προσέγγισαν το 3% (-2,97%). Οι τιμές των μετοχών επηρεάστηκαν αρνητικά και από τους κλάδους ακινήτων και ενέργειας.
Ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 1,28%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε νέα μέγιστη τιμή 16ετίας πάνω από 4,7% κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η διοικητής της Fed Michelle Bowman και ο αντιπρόεδρος της Fed αρμόδιος για την εποπτεία Michael Barr άφησαν το μήνυμ για υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερη διάρκεια.
Η άνοδος των μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ΗΠΑ βοήθησε το δολάριο να αυξηθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προοδευτική Α.Τ.Ε.: Νέα αναβολή στα ασφαλιστικά μέτρα για την αύξηση κεφαλαίου υπέρ της LDA Capital
- Βόλτες με το αεροπλάνο του Επστάιν έκανε ο Τραμπ
- Εκτροπή οχημάτων στον κόμβο της Νίκαιας από την αστυνομία
- Ληξιαρχικές Πράξεις Εξωτερικού μέσω gov.gr
- Στην Καλαμάτα τα τρακτέρ
- Υπουργικό Συμβούλιο: «Οδικός χάρτης» 2026, ψηφιακό μητρώο διαφθοράς, κράτος δικαίου και νέο δόγμα πολιτικής προστασίας
- Τσερνόμπιλ: Φόβοι για κατάρρευση της σαρκοφάγου από ενδεχόμενη ρωσική επίθεση
- Συνεχίζεται το καλσόν-gate μεταξύ Συρεγγέλα – Κωνσταντοπούλου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








