Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε νέα μέγιστη τιμή 16ετίας πάνω από 4,7%
Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο την Τρίτη, καθώς το κλίμα επιδεινώθηκε εν μέσω υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ και της υπόσχεσης της Federal Reserve για παρατεταμένη περίοδο δημοσιονομικής σύσφιξης.
Ο Nikkei επέκτεινε τις απώλειες το απόγευμα, υποχωρώντας έως τις 31.157,40 μονάδες για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου για να κλείσει με απώλειες 1,64% στις 31.237,94 μονάδες.
Από τις 225 μετοχές του δείκτη, οι 211 υποχώρησαν, οι 11 είχαν κέρδη ενώ τρεις παρέμειναν σταθερές.
Μεγάλη πτώση σημείωσε και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς είχε απώλειες το προσέγγισαν το 3% (-2,97%). Οι τιμές των μετοχών επηρεάστηκαν αρνητικά και από τους κλάδους ακινήτων και ενέργειας.
Ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 1,28%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημείωσε νέα μέγιστη τιμή 16ετίας πάνω από 4,7% κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού η διοικητής της Fed Michelle Bowman και ο αντιπρόεδρος της Fed αρμόδιος για την εποπτεία Michael Barr άφησαν το μήνυμ για υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερη διάρκεια.
Η άνοδος των μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ΗΠΑ βοήθησε το δολάριο να αυξηθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Intertech: Από 18 Ιουνίου η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης από την CD – MEDIA SE
- Howden Hellas: Νέος Senior Account Executive ο Τάσος Κουτσουμπής
- Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Χτυπήσαμε το αρχηγείο της Μοσάντ
- Hisense: Επίσημος συνεργάτης του FIFA Club World Cup™ 2025
- RE/MAX: Οι περισσότεροι Έλληνες αγόρασαν το 2024 διαμερίσματα 76 έως 100 τ.μ.
- ΕΚΤ: Σε λειτουργία το νέο Σύστημα Διαχείρισης Εγγυήσεων του Ευρωσυστήματος
- Μ. Ανατολή: Οι ναυτιλιακές αρχίζουν να αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, ενώ αυξάνονται τα ναύλα
- Μαρία Ρίτα Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Οι υποδομές φυσικού αερίου διασφαλίζουν ότι έχουμε αξιόπιστη ενέργεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις