Οι βασικοί μέτοχοι διέθεσαν σε θεσμικούς επενδυτές 6,5 εκατομμύρια τίτλους στην τιμή των 2 ευρώ ανά μετοχή
Την Τρίτη 11.03.2025 πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση μετοχών (placement) της ΑΒΑΞ σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, από νομικά πρόσωπα ελεγχόμενα από βασικούς μετόχους της εταιρίας και φυσικά πρόσωπα.
Συνολικά μεταβιβάσθηκαν 6.500.000 μετοχές (περίπου 4,4% του συνόλου της εταιρίας) εξωχρηματιστηριακά σε τιμή €2,00 ανά μετοχή, δηλαδή η συναλλαγή έγινε με discount 5,4% έναντι της τιμής κλεισίματος (€2,115) της Τρίτης και premium 5,8% έναντι της μέσης τιμής του τελευταίου τριμήνου.
Μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρίας, το ποσοστό που ελέγχει έμμεσα ο Πρόεδρος του ΔΣ, Χρήστος Ιωάννου, διαμορφώθηκε σε 21,6% από 23,6% ενώ το συνολικό ποσοστό που ελέγχει άμεσα και έμμεσα ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, διαμορφώθηκε σε 16,0% από 17,6%.
Η συναλλαγή, η οποία συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από την Euroxx Χρηματιστηριακή, αποσκοπεί στην αύξηση της ελεύθερης διασποράς σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της μετοχής.
Το placement πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο με βάσιμες προσδοκίες από το επενδυτικό κοινό για σημαντική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου ΑΒΑΞ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








