Σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, οι αγορές εκτιμούν ότι στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου τα επιτόκια της BoE θα παραμείνουν αμετάβλητα
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντριου Μπέιλι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τέσσερις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2025, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει την πτωτική του πορεία.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους FT, ο Μπέιλι ρωτήθηκε εάν η BoE είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τέσσερις περικοπές κατά 25 μονάδες βάσης έκαστη, εάν οι προβλέψεις της για «μικρή επιμονή του πληθωρισμού» επαληθευτούν στο οποίο απάντησε: «Ακριβώς».
Σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, οι αγορές εκτιμούν ότι στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου τα επιτόκια της BoE θα παραμείνουν αμετάβλητα έπειτα από τρεις μειώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Εάν οι επικείμενες μειώσεις που ο Μπέιλι προανήγγειλε πράγματι υλοποιηθούν, το βασικό επιτόκιο της τράπεζας θα ανέλθει στο 3,75%.
Εξετάζοντας την εικόνα του πληθωρισμού, ο διοικητής της BoE πρόσθεσε ότι οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν ταχύτερα από ό,τι ανέμενε η κεντρική τράπεζα.
«Πριν από ένα χρόνο, εκτιμούσαμε ότι ο πληθωρισμός σήμερα θα ήταν περίπου 1% υψηλότερος από ό,τι είναι», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός «τσίμπησε» περισσότερο από το αναμενόμενο στο 2,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο άνω του 2% λόγω Μέσης Ανατολής
- Νωρίτερα θα πιστωθούν οι συντάξεις Απριλίου λόγω της 25ης Μαρτίου
- Κινητοποίηση των κοινωνικών λειτουργών σήμερα στη μία το μεσημέρι έξω από το Μαξίμου
- Χωρίς ταξί από σήμερα η χώρα λόγω της νέας απεργίας
- Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και τους δικαιούχους μειωμένων συντελεστών
- Κλιμακώνεται η σύγκρουση με ισραηλινούς βομβαρδισμούς και ιρανικά αντίποινα σε Ισραήλ και Ιράκ
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενίσχυση των ανέμων
- Άνοδος στη Wall Street μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








