Οι διαδικτυακές δαπάνες στις ΗΠΑ την Black Friday αυξήθηκαν κατά 10,2%, σύμφωνα με την Adobe
Διαδικτυακές αγορές συνολικής αξίας περίπου 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί καταναλωτές την Black Friday, σύμφωνα με ενημερωμένα στοιχεία της Adobe Analytics.
Η Black Friday σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου αγορών για τους λιανοπωλητές. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έχει ενταθεί, όπως καταγράφει το Reuters, καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν κάθε καταναλωτή που αναζητά εκπτώσεις, ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό.
Η αυξημένη διαδικτυακή αγοραστική δραστηριότητα ενδέχεται να ευνοεί γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon και η Walmart. Η Walmart, που διαθέτει 4.700 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει επενδύσει σημαντικά στις παραδόσεις στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να ενισχύσει τις επιδόσεις της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Οι διαδικτυακές δαπάνες στις ΗΠΑ την Black Friday αυξήθηκαν κατά 10,2%, σύμφωνα με την Adobe, η οποία παρακολουθεί συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό της, για να διαχειρίζεται περισσότερες από 1 τρισεκατομμύριο επισκέψεις σε ιστότοπους λιανικής πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα κορυφαία προϊόντα σε διαδικτυακές πωλήσεις περιλάμβαναν είδη μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος και μαλλιών, καθώς και ηχεία Bluetooth και μηχανές εσπρέσο, ανέφερε σήμερα η Adobe. Οι διαδικτυακές πωλήσεις παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 622% σε σύγκριση με τις μέσες ημερήσιες πωλήσεις του Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις κοσμημάτων αυξήθηκαν κατά 561% και οι πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών σημείωσαν άνοδο 476% σε σχέση με τον Οκτώβριο, πρόσθεσε η Adobe.
Αλυσίδες πολυκαταστημάτων όπως οι Macy’s και Kohl’s, καθώς και η Target, ενδέχεται να δουν μειωμένες πωλήσεις αυτήν την εορταστική περίοδο, η οποία είναι συντομότερη, με μόνο 26 ημέρες μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων.
Το 2023, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ δαπάνησαν 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαδικτυακές αγορές την Black Friday, ενώ το 2022 οι δαπάνες ανήλθαν σε 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Adobe.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε η αγωγή των 10 δισ. δολαρίων του Τραμπ κατά της Wall Street Journal
- Volkswagen: Πτωτικά οι παγκόσμιες παραδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026 παρά την αύξηση στην Ευρώπη
- Προτροπή του Γερμανού ΥΠΕΞ για διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ
- Απειλές Τραμπ για τα μικρά πλοιάρια του Ιράν, εν μέσω ενεργοποίησης του αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού
- Boris Vujčić (αντιπρόεδρος ΕΚΤ από 1η Ιουνίου): Οι τιμές ενέργειας παρά την άνοδο παραμένουν κοντά στο βασικό σενάριο
- Μαργαρίτα Ρόμπλες: Δε βγάζει νόημα ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ, ούτε ο πόλεμος
- Εξαγγελίες από φον ντερ Λάιεν για νέα μέτρα από ΕΕ για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
- Φον ντερ Λάιεν: €22 δισ. το πρόσθετο ενεργειακό κόστος λόγω του πολέμου των ΗΠΑ, Ισραήλ στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








