Πρόκειται για το 50% δανείου 9 δισ. δολαρίων που δόθηκε στην Ουκρανία ως μέρος ενός συμπληρωματικού πακέτου 60 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Απρίλιο
Σε άλλη μια εκκωφαντική κίνηση πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ προχωράει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν καθώς δήλωσε στο Κογκρέσο ότι σκοπεύει να διαγράψει χρέος ύψους 4,65 δισ. δολαρίων που οφείλει η Ουκρανία, σύμφωνα με επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της στήριξης του Κιέβου πριν εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο Λευκός Οίκος θα ακυρώσει το ήμισυ ενός δανείου ύψους 9 δισ. δολαρίων που δόθηκε στην Ουκρανία ως μέρος ενός συμπληρωματικού πακέτου 60 δισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Απρίλιο.
Η διαγραφή του χρέους, «βοηθώντας έτσι την Ουκρανία να επικρατήσει, είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στην ΕΕ, την G7+ και το ΝΑΤΟ», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή προς το Κογκρέσο με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurobasket: Με ανατροπή Πολωνία πέρασε στους 8, κερδίζοντας τη Βοσνία 80-72
- Μητσοτάκης: Οι απαντήσεις στη συνέντευξη τύπου
- Live η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
- Χατζηθεοδοσίου: Χαιρετίζω τη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά απουσιάζουν μέτρα για ακρίβεια και επιχειρηματικότητα
- Πελαγίδης: Καλά τα μέτρα, αλλά η αγοραστική δύναμη έχει «τεμαχιστεί»
- ΕΣΕΕ: Θετικά τα μέτρα, αλλά τα κρίσιμα αιτήματα του εμπορίου παραμένουν σε εκκρεμότητα
- Ραντεβού στο σχολείο από την Πέμπτη 11/9
- Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις