Σχεδιάζει επίσης επαναγορά μετοχών αξίας 1,08 δισ. ευρώ (1,11 δισ. δολάρια)
Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε νέα επαναγορά μετοχών και υψηλότερο μέρισμα από το αναμενόμενο, αφού η αύξηση των εσόδων από εμπορικές συναλλαγές κατά τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους αύξησε τα κέρδη πάνω από τους στόχους της.
Ο γαλλικός δανειστής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σημείωσε άλμα 30% στις συναλλαγές μετοχών το τέταρτο τρίμηνο και 34% υψηλότερα έσοδα από σταθερό εισόδημα, καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.
Αυτό επέτρεψε στην BNP Paribas να υπερβεί τους στόχους της για το σύνολο του έτους για τα έσοδα και τα κέρδη και να αυξήσει το μέρισμα σε 4,79 ευρώ ανά μετοχή.
Σχεδιάζει επίσης επαναγορά μετοχών αξίας 1,08 δισ. ευρώ (1,11 δισ. δολάρια) στο πλαίσιο της δέσμευσής της να επιστρέψει το 60% των κερδών στους επενδυτές.
Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα 12,1 δισ., καθαρά κέρδη 2,3 δισ ευρώ.
Η BNP Paribas επιβεβαίωσε έναν βασικό στόχο κερδοφορίας για το επόμενο έτος, ενώ τον μείωσε ελαφρώς για το 2025. Περιέγραψε νέους στόχους που περιλαμβάνουν μέση αύξηση του καθαρού εισοδήματος άνω του 7% για την περίοδο 2024-2026. Σχεδιάζει επίσης να εξοικονομήσει 600 εκατ. ευρώ φέτος και το επόμενο έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας
- Η First Brands κατηγορεί τον πρώην CEO για απάτες πολλών εκατομμυρίων
- ΕΛΤΑ: Νέος μεταβατικός CEO ο Μάριος Τέμπος
- Γερμανία: Η ανάκαμψη αργεί, η ακρίβεια παραμένει
- Wall Street: Πτωτικές τάσεις – Βουτιά 9% από Palantir
- Όρμπαν: Ανακοίνωσε σταδιακή ένταξη της «14ης σύνταξης» από 1η Ιανουαρίου
- Aegean: Το πρόγραμμα Miles+Bonus ανανεώνεται – Τι αλλάζει
- Geely: Εγκαινιάζει στην Ελλάδα ένα νέο Digital Showroom για το Geely EX5
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








