Το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης
Με συντριπτική πλειοψηφία απορρίφθηκε χθες Τετάρτη από τους εργαζόμενους της Boeing η τελευταία πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας.
Ετσι, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας τους.
Το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης, ενημέρωσε ο συνδικαλιστικός φορέας μέσω X. Η πιο πρόσφατη προσφορά της διεύθυνσης της Boeing προέβλεπε αυξήσεις μισθών 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά χωρίς να αποκατασταθεί το σύστημα συντάξεων που είχε καταργηθεί το 2008, απαίτηση πολλών από τους εργαζομένους της.
Η απόφαση να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη διεύθυνση του αμερικανικού κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας αντανακλά την πολυετή αγανάκτηση πολλών εργαζομένων, που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν πριν από μια δεκαετία, και βαθαίνει τα προβλήματα για την Boeing, που αντιμετώπιζε ήδη κρίση.
Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι έχουν κατέβει σε απεργία σε εργοστάσια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ από τη 13η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η παραγωγή του πιο περιζήτητου αεροσκάφους της, του 737 MAX, όπως και των μεγαλύτερων μοντέλων της, των 767 και 777.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις