"Δεν θέλω να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου κάνουμε περικοπές και μετά πρέπει να αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια"
Την άποψή του ότι «ίσως είναι καιρός» να μειωθούν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο διοικητής της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, διαμηνύοντας ωστόσο πως χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία για να υποστηρίξει μία περικοπή στο κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με το Bloomberg, o κ. Μπόστιτς παραδέχθηκε πως επιταχύνεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η ανεργίας αυξάνεται, όμως, παραμένει επιφυλακτικός.
«Δεν θέλω να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου κάνουμε περικοπές και μετά πρέπει να αυξήσουμε ξανά τα επιτόκια», υπογράμμισε ο Μπόστιτς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, συμπληρώνοντας πως: «θέλω να περιμένω περισσότερο για να βεβαιωθώ ότι δεν θα κάνουμε μπρος – πίσω, καθώς δεν είναι αυτή η βασική προσδοκία».
Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα δήλωσε ότι τα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την απασχόληση θα είναι «σημαντικοί δείκτες» για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ώστε να είναι σίγουροι ότι η αποπληθωριστική τάση συνεχίζεται. Οι αξιωματούχοι της FOMC θα λάβουν την έκθεση για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, ενώ θα ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας Αυγούστου στις 6 Σεπτεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρεμλίνο: Είναι λάθος να μιλάμε για ακύρωση της συνάντησης Πούτιν – Τραμπ
- Θεοδωρικάκος: Νέο πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της γουνοποιίας
- ΠΟΕΔΗΝ: Διήμερο κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας
- ΚΕΔΕ: Στην Αλεξανδρούπολη από 6 έως 8 Νοεμβρίου το συνέδριο
- Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 136 κιλών κάνναβης και σύλληψη 50χρονου
- Bloomberg: Η Novartis κοντά στην εξαγορά της Avidity Biosciences
- Μπέσεντ: Επιτεύχθηκε πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα για σπάνιες γαίες και δασμούς
- Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης: Τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Τορόντο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








