Επιχειρήσεις

Cenergy Holdings: Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ο υποθαλάσσιος αγωγός Leviathan

Η Chevron Mediterranean Limited της ανέθεσε την κατασκευή και προμήθεια περίπου 118 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθιζόμενου τόξου

Ένα νέο έργο στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, ανέθεσε η Chevron Mediterranean Limited σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών αλλά και η πρόσφατη ανάθεση του έργου Tamar το 2022 οδήγησε αυτή τη φορά στην ανάθεση της κατασκευής και προμήθειας περίπου 118 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθιζόμενου τόξου (SAWL) για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Leviathan.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, που φιλοξενεί επίσης τα πεδία Tamar και KarishTanin. Αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς πόρους στην περιοχή, με βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 1.540μ και 1.800μ.

Το έργο θα παρέχει κρίσιμη υποδομή, καθώς θα συνδέεται υποθαλάσσια με την πλατφόρμα όπου το αέριο θα υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν μεταφερθεί στο Ισραήλ, διασφαλίζοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024. Το εύρος της προμήθειας περιλαμβάνει επίσης εσωτερική και εξωτερική αντιδιαβρωτική επένδυση, που εφαρμόζονται στην ίδια τοποθεσία με την κατασκευή σωλήνων στη Θίσβη Βοιωτίας.

«Το υποθαλάσσιο έργο Leviathan αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου στα υποθαλάσσια έργα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο, που επιτρέπουν διασυνδέσεις νέων κοιτασμάτων σε υπάρχουσες μονάδες εξόρυξης, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα», σχολίασε ο Ηλίας Μπεκίρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου.

Επιπρόσθετα τόνισε την σημασία της έρευνας και της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο: «Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ήδη προμηθευτής σε μεγάλα έργα στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτά, αλλά και νέα έργα να πραγματοποιηθούν στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

close menu