Επιχειρήσεις

Chad Hesters, Βoyden: Η Μεσανατολική κρίση έχει ”παγώσει” πολλές επιχειρηματικές αποφάσεις

Financialreport.gr

«Όλοι οι κλάδοι της επιχειρηματικότας έχουν επηρεαστεί»

Η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει στη λήψη αποφάσεων τους επιτελείς των επιχειρήσεων, οι οποίοι πλέον καλούνται να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν και να ενισχύσουν την πορεία της εταιρείας, την οποία ηγούνται ακόμα και αν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων. Αυτό επισημαίνει στο Financial Report, ο Chad Hesters, πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας εξεύρεσης στελεχών, Boyden, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα επί τη ευκαιρία του παγκόσμιου συνεδρίου της εταιρείας.
«Ήδη από την περασμένη χρονιά έχουμε δει μια αλλαγή στη νοοτροπία των ηγετικών στελεχών. Όλοι οι κλάδοι της επιχειρηματικότητας έχουν επηρεαστεί. Πέρα από τα προφανή, όπως για παράδειγμα την αύξηση των τιμών των καυσίμων, παρατηρούμε ότι οι ηγέτες τους τελευταίους μήνες είναι πιο διστακτικοί στο να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, με δεδομένο ότι το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ρευστό και αβέβαιο» υποστηρίζει.

Η εταιρεία εξεύρεσης στελεχών Boyden κλείνει φέτος τα 80 της χρόνια και πραγματοποιεί το ετήσιο συνέδριό της στην Αθήνα, με παρουσία εργαζομένων από τα 75 γραφεία της σε 45 χώρες.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από το Παγκόσμιο συνέδριο της εταιρείας στην Ελλάδα είναι, όπως επισημαίνει η επικεφαλής του ελληνικού τμήματος Άννυ Χατζηκωνσταντίνου ότι «η απάντηση στις κρίσεις είναι η ευελιξία. Κερδισμένοι βγαίνουν όσα στελέχη και ηγέτες μπορούν να κινηθούν ευέλικτα, λαμβάνοντας αποφάσεις, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες», ενώ έκανε λόγο και για ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας ακόμα και από χώρες που δεν θα το περίμενε κανείς, όπως πχ από τη Χιλή.

H Άννυ Χατζηκωνσταντίνου

Η εταιρεία πίσω από την ανανέωση του Υπερταμείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η Boyden δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό, εν τούτοις βρίσκεται τα τελευταία χρόνια πίσω από την ανανέωση των Διοικητικών Συμβουλίων πολλών γνωστών ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ εδώ και έναν χρόνο έχει συνεργασία με το Υπερταμείο, με στόχο την ενίσχυση της στελεχιακής ομάδας.

Σημειώνεται ότι το παράρτημα της Boyden Ελλάδας, με επικεφαλής στην παρούσα φάση την Άννυ Χατζηκωνσταντίνου, άνοιξε το 2020, εν μέσω κορονοιού, καθώς από τα κεντρικά των ΗΠΑ εκτίμησαν την αύξηση σε στελεχιακό δυναμικό που θα υπήρχε τα επόμενα χρόνια, με την παράλληλη ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ελληνικού παραρτήματος, κάθε έτος στην Ελλάδα έχει γεωμετρικά αυξητικό πρόσημο, με το 2025 να κλείνει με 40% ανάπτυξη και την εταιρεία να έχει δημιουργήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο στελεχών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Με βάση τα όσα ανέφεραν, επίσης, οι ίδιες πηγές, η τάση που επικρατεί επί του παρόντος στην επιχειρηματική ηγεσία είναι το brain regain ακόμα και για καλοπληρωμένα στελέχη, τα οποία πλέον σκέπτονται να αφήσουν θέσεις σε Νέα Υόρκη ή Λονδίνο με απολαβές σχεδόν μισού εκατ. δολαρίων ανά έτος για να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το ένα τρίτο αυτού του μισθού. «Είναι κάτι που το βλέπουμε ευρέως τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως από στελέχη που επιθυμούν με την πρώτη ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ακόμα και ισχυροί CEOs προτιμούν να βρίσκονται στην πατρίδα ή κοντά σε αυτή, προκειμένου να νιώσουν την αίσθηση της ασφάλειας, η αναστάτωση στο γεωπολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης ηγετών και στελεχών».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τα στελέχη η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης θα αλλάξει τον τρόπο που επιλέγονται τα στελέχη, αλλά και θα δώσει και σε αυτά, συγκριτικό πλεονέκτημα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει βελτιώσει την αναζήτηση και επιλογή στελεχών από τη μια πλευρά, ενώ αποδίδει προστιθέμενη αξία για αυτά που μπορούν να τη χειριστούν προς όφελος της επιχείρησης που ηγούνται» τονίζεται από την Boyden. 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu