«Να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης», λέει ο πρόεδρος του ΕΕΑ
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση, ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως είπε ο πρόεδρος, η δαπάνη στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλη και ως παράδειγμα ανέφερε ότι «η εγχείρηση χολής στην Ελλάδα κοστίζει 7.500 ευρώ, στην Ισπανία κάνει 3.500 ευρώ, στην Γαλλία 5.500 ευρώ και στην Γερμανία 6.200 ευρώ».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η λύση είναι «να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης». «Η ιδιωτική υγεία κοστίζει στην Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η πολιτεία έχει συμφέρον να βάλει μια τάξη» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος υπογράμμισε: «Θα πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα που σημαίνει να υπάρχει τιμοκατάλογος, και για τη νοσηλεία, και για τις επεμβάσεις. Ας βάλουμε κανόνες στον τρόπο λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Mητσοτάκης από το Μαρκόπουλο: Τέλος τα επόμενα 2 χρόνια η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους
- Κυρανάκης για αποξήλωση τρόλεϊ: Έχουν υπερδιπλάσιο λειτουργικό κόστος από ένα ηλεκτρικό λεωφορείο
- ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση δέσμη μέτρων για τα ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά
- FT: Πώς το Netflix έκλεψε την Warner Bros από τον Ντέιβιντ Έλισον
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, έκλεισε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Ουκρανία: Πλήγμα από drone στο προστατευτικό κέλυφος του Τσερνόμπιλ
- Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για Εγνατία, αεροδρόμιο στο Καστέλι και Αττική Οδό – Τι προβλέπεται
- Φρανκ Γκέρι: Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο θρυλικός αρχιτέκτονας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








