«Να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης», λέει ο πρόεδρος του ΕΕΑ
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση, ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως είπε ο πρόεδρος, η δαπάνη στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλη και ως παράδειγμα ανέφερε ότι «η εγχείρηση χολής στην Ελλάδα κοστίζει 7.500 ευρώ, στην Ισπανία κάνει 3.500 ευρώ, στην Γαλλία 5.500 ευρώ και στην Γερμανία 6.200 ευρώ».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η λύση είναι «να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης». «Η ιδιωτική υγεία κοστίζει στην Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η πολιτεία έχει συμφέρον να βάλει μια τάξη» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος υπογράμμισε: «Θα πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα που σημαίνει να υπάρχει τιμοκατάλογος, και για τη νοσηλεία, και για τις επεμβάσεις. Ας βάλουμε κανόνες στον τρόπο λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγυπτος: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα 20/10 το συνοριακό πέρασμα της Ράφα
- Super League: Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας – Στο γήπεδο βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη
- Τέλος ο Ποστέκογλου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ
- MacBook Pro: Με οθόνη αφής και τεχνολογία OLED την επόμενη χρονιά
- Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στις 19/10 στη χώρα
- Ιταλία: Η DBRS την αναβάθμισε στο υψηλότερο της επίπεδο από το 2018
- Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Καμερούν επλήγη από βλήμα
- Bloomberg: Η ΕΕ έχει επιτέλους ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την βιομηχανία ΗΠΑ – Κίνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις