«Να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης», λέει ο πρόεδρος του ΕΕΑ
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας αφορούν 250.000 ασφαλισμένους στην ιδιωτική ασφάλιση, ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Όπως είπε ο πρόεδρος, η δαπάνη στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλη και ως παράδειγμα ανέφερε ότι «η εγχείρηση χολής στην Ελλάδα κοστίζει 7.500 ευρώ, στην Ισπανία κάνει 3.500 ευρώ, στην Γαλλία 5.500 ευρώ και στην Γερμανία 6.200 ευρώ».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, η λύση είναι «να υπάρξει ένα καθεστώς συνεργασίας όπως υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης». «Η ιδιωτική υγεία κοστίζει στην Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και η πολιτεία έχει συμφέρον να βάλει μια τάξη» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος υπογράμμισε: «Θα πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα που σημαίνει να υπάρχει τιμοκατάλογος, και για τη νοσηλεία, και για τις επεμβάσεις. Ας βάλουμε κανόνες στον τρόπο λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μασκ: Αγοράζει μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων
- Φωτιά στην Παλαιόπολη Άνδρου – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα
- Γερμανία: Ο Μερτς ζήτησε την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων
- Νέο «καμπανάκι» Ντράγκι: Η ΕΕ υπολείπεται σε ανταγωνιστικότητα και εφησυχάζει…
- Παπασταύρου: 2,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της υδροδότησης Δήμου Σερρών
- Ευρωζώνη: Αυξήθηκε 3,6% το ωριαίο κόστος εργασίας το β΄τρίμηνο – Στο +10,1% στην Ελλάδα
- Ford: Περικόπτει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας
- Eurostat: Αυξήθηκε 1,8% η βιομηχανική παραγωγή σε ευρωζώνη και ΕΕ τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις