Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ευθυγραμμίσει και να εναρμονίσει τις πρακτικές της Ελλάδας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Σε ένα χρόνιο πρόβλημα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των βιομηχανιών και δη, σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, σχετικά με τον χειρισμό των μικρών περονοφόρων οχημάτων (γνωστών ως κλαρκ), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά, ανύψωση, φόρτωση εμπορευμάτων και άλλων σχετικών εργασιών, έρχεται να δώσει λύση το υπουργείο Ανάπτυξης.
Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (46557/24-ΦΕΚ 3350/Β/12 Ιουνίου 2024), θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για χειριστές μηχανημάτων έργου (Μ.Ε. – κλαρκ) με κινητήρες άνω των 10 KW και μέγιστη ανυψωτική ικανότητα έως 2.500 kgr της Ομάδας Β (έως 120 KW).
Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ευθυγραμμίσει και να εναρμονίσει τις πρακτικές της Ελλάδας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν τη σχετική επαγγελματική δραστηριότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει το ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.
Το πρόγραμμα θα παρέχεται από αδειοδοτημένα κέντρα εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.
Η διαδικασία είναι απλοποιημένη και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης τουλάχιστον Β΄ κατηγορίας.
Πρόκειται για μια ενεργεία με την οποία εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες ώστε να είναι σύμφωνες με αντίστοιχες της Ευρώπης, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, της μεταποίησης και του κλάδου των μεταφορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις