"Πιστεύω πως είμαστε ακόμη στη φάση της βολιδοσκόπησης και της παρουσίασης αρχικών ιδεών"
Η Χεζμπολάχ δεν έχει λάβει οποιαδήποτε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος, καθώς ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως οι διπλωματικές προσπάθειες σημείωσαν «πρόοδο» και εν μέσω πληροφοριών ισραηλινών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια πρόταση για κατάπαυση του πυρός.
“Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, τίποτα επίσημο δεν έχει έρθει στον Λίβανο ή σε εμάς σε αυτό τον τομέα”, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ Μοχάμαντ Αφίφ σε συνέντευξη Τύπου στα νότια προάστια της Βηρυτού.
“Πιστεύω πως είμαστε ακόμη στη φάση της βολιδοσκόπησης και της παρουσίασης αρχικών ιδεών και προληπτικών συζητήσεων, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι πραγματικό”, πρόσθεσε.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ δήλωσε σήμερα πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο όμως η εφαρμογή της παραμένει το πιο σημαντικό στοιχείο.
“Υπάρχει πρόοδος”, είπε σήμερα ο Σάαρ σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: “η κύρια πρόκληση θα είναι να εφαρμοστεί αυτό που θα συμφωνηθεί”.
Η εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε χθες, Κυριακή, πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις σχετικά με μια προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο που θα απαιτήσει την αποχώρηση της Χεζμπολάχ βόρεια του ποταμού Λιτάνι, την απαγόρευση της στρατιωτικής παρουσίας της κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις IDF θα επιστρέψουν στα διεθνή σύνορα.
Η Yedioth Ahronoth, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Ισραήλ, ανέφερε σήμερα πως το Ισραήλ και ο Λίβανος έχουν ανταλλάξει έγγραφα μέσω του απεσταλμένου των ΗΠΑ Έιμος Χόχστιν, σηματοδοτώντας πρόοδο στις προσπάθειες επίτευξης μιας τελικής συμφωνίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φυσικό αέριο: Έσπασε το φράγμα των 100 ευρώ στο TTF
- Προς συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Καναδά για κρίσιμες πρώτες ύλες
- Eurovision 2027: 36 χώρες είπαν το «ναι», σε εκκρεμότητα η συμμετοχή Ισπανίας και Σλοβενίας
- Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο με Νετανιάχου και Άιζενκοτ. Χωρίς αυτοδυναμία τα δύο στρατόπεδα
- Ισπανία: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Δεκάδες τραυματίες
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
- Φυσικό αέριο: Νέο άλμα στις ευρωπαϊκές τιμές, πάνω από τα 99 ευρώ η μεγαβατώρα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








