Επιχειρήσεις

Chillbox: Από την Πάτρα στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας

Άνοιξε το πρώτο πιλοτικό κατάστημα στην έκτη κατά σειρά αγορά εκτός Ελλάδος

Το πρώτο της κατάστημα στη Σαουδική Αραβία άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες η αλυσίδα προϊόντων παγωμένου γιαουρτιού (και όχι μόνο), η Chillbox. Η εταιρεία εγκαινιάζει το παρθενικό της σημείο πώλησης στη Μέση Ανατολή αλλά όχι στο εξωτερικό. Πρόκειται για την έκτη αγορά της Chillbox εκτός Ελλάδος, μετά την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία

Το πρώτο Chillbox στη Μέση Ανατολή εγκαινιάστηκε στην Tζέντα, μια πόλη οικονομικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Το κατάστημα βρίσκεται στο μεγαλύτερο mall της πόλης και της χώρας, το «Jeddah Park», από τα νεότερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα έκτασης 650.000 τετραγωνικών μέτρων με τέσσερις ορόφους, πύργους ξενοδοχείων και το πρώτο μουσείο ισλαμικής τέχνης στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Στο Jeddah Parkε  έχουν στεγάσει τα υποκαταστήματά τους πολλές διεθνείς αλυσίδες ρουχισμού και εστίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πρώτη ‘’πιλοτική’’ προσπάθεια της Chillbox στη Μέση Ανατολή, με στόχο να ακολουθήσουν, με τη μέθοδο του franchise, και άλλες, σε άλλα κρατίδια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έναρξη 11 χρόνια πριν – Ορόσημο το 2020

Η ιδέα της Chillbox προέκυψε το 2012 από τον ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Ραβάνο, με αφορμή την παγκόσμια τάση για κατανάλωση παγωμένου γιαουρτιού (frozen yogurt) που είχε ξεκινήσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής. Τότε ήταν που δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα πώλησης frozen yogurt στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε στην Πάτρα. Ακολούθησε η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Θάσος, η Κομοτηνή, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος, η Σύρος η Πλάκα, η Κρήτη κα., πολλά από τα οποία άνοιξαν μέσα στα πρώτα τρία χρόνια από την πορεία της εταιρείας.
Στο μεταξύ, μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν κάποια σημεία πώλησης τελικά έκλεισαν ή άλλα μεταφέρθηκαν και σε άλλα καταστήματα στις ίδιες πόλεις.

Ορόσημο στην πορεία της εταιρείας ήταν το 2020, όταν η chillbox εξαγοράζεται από την εταιρεία premium παγωτού Kayak της οικογένειας Σταυρίδη.
Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της Chillbox, του 2022, ο κύκλος εργασιών της εμφανίστηκε αυξημένος, καθώς άγγιξε τα 817.432,68 ευρώ, την ώρα που την προηγούμενη χρονιά, το 2021, ήταν 691.998,19 ευρώ.

Πάντως, ήδη από το 2022, εν μέσω πανδημίας και γεωπολιτικών αναταράξεων, η εταιρεία διατύπωνε εκτιμήσεις για κερδοφορία τα επόμενα χρόνια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu