Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ προσθέτει 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite κερδίζει 1,45% και ο Shenzhen 1,91%, με ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας
Διευρύνουν τα κέρδη τους τα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Τρίτη, με το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα να δίνουν τον θετικό ρυθμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ προσθέτει 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite κερδίζει 1,45% και ο Shenzhen 1,91%, με ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σκαρφαλώνει 0,46%, και ο Topix σημειώνει κέρδη 0,24%. Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε στο 2,7% για τον Ιούλιο, υψηλότερα από το 2,5% του Ιουνίου και επίσης υψηλότερα από το 2,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η αναλογία θέσεων εργασίας προς αιτούντες στη χώρα μειώθηκε από 1,3 τον Ιούνιο σε 1,29 τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας τον τρίτο μήνα μείωσης, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων ότι η αναλογία θα παρέμενε αμετάβλητη.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται κατά 0,46%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi προσθέτει 0,34% και ο Kosdaq 0,72%.
Στα εταιρικά νέα, η Toyota σταματάει τη λειτουργία 12 εργοστασίων συναρμολόγησης στην Ιαπωνία λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.
Αν και η αιτία του προβλήματος δεν έχει εντοπιστεί, πιθανότατα δεν προέρχεται από κυβερνοεπίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota.
Η μετοχή της Toyota σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,4% στις σημερινές συναλλαγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- MagentaTV: Συμφωνία με την Amazon MGM Studios φέρνει 18 νέες ταινίες στην πλατφόρμα
- Nations League: Δοκιμασία κορυφής για την Εθνική απέναντι στην Ολλανδία στην Τούμπα (21:45)
- Στο στόχαστρο των ρωσικών drones η Νότια Γέφυρα του Κιέβου
- Επιμένει το τουρκικό υπ. Άμυνας: «Μόνο σε συντονισμό με την Άγκυρα η πόντιση καλωδίου για το GSI»
- Reuters: Η Broadcom δανείζει έως 42 δισ. δολάρια στην Anthropic για τη μίσθωση τσιπ
- Plenitude: Νέα μετοχική σύνθεση και μοντέλο διακυβέρνησης υπό τον έλεγχο Eni – Ares
- Η Euronext Athens ολοκλήρωσε την απόσχιση του κλάδου “Διαχειριστής Αγοράς”
- Ανάσα για χιλιάδες εγκλωβισμένους επενδυτές στην Τουρκία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








