Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας υπό το βάρος της αποκοπής μερισμάτων

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.447,9 μονάδες με -0,23% και ο τζίρος στα 6 εκατ. ευρώ

Με το βάρος των μεγάλων αποκοπών μερισμάτων σε Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Τράπεζας Πειραιώς σήμερα, κινείται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.447,9 μονάδες με -0,23% και ο τζίρος στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμαίνεται στα 1 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE κινείται με πτώση 0,36% στις 3.523 μονάδες, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM συνεχίζει με κέρδη 0,28% στις 2.316 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,4% στις 1.264 μονάδες.

Ως προς το ταμπλό, με απώλειες 5,5% κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, με απώλειες επίσης και η Jumbo κατά 3,3%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς με ήπιες στο 0,6%.

Στις υπόλοιπες τράπεζες, πτώση περί του 0,6% σημειώνουν επίσης οι Alpha Bank και Eurobank ενώ η Εθνική Τράπεζα κινείται με οριακά κέρδη.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ σημειώνουν πτώση περί του 0,6% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 0,2%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Κρι Κρι και ΟΛΠ με κέρδη πέριξ του 1,3% αμφότερες. Ισχυρές απώλειες καταγράφουν η ΕΥΑΘ και η Τεχνική Ολυμπιακή.

Συνεχίζεται το ράλι της Attica Bank, η οποία ενισχύεται σήμερα κατά +5%, μετά το χθεσινό +8%.

Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 46 μετοχές κινούνται με κέρδη και 41 με απώλειες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu