Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά -0,02% στις 1.545,66 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 2,45 εκατ. ευρώ
Με στάση αναμονής από τους επενδυτές ξεκίνησε σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτης να διατηρείται πάνω από τις 1.540 μονάδες και τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά -0,02% και διαπραγματεύεται στις 1.545,66 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 2,45 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά -0,34% στις 1.417,72 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται πτωτικά κατά -0,13% στις 3.773,48 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει -0,06% στις 2.467,42 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank υποχωρεί κατά -0,55% στα 1,8 ευρώ και ακολουθούν η Πειραιώς με -0,45% στα 4,43 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα με -0,43% στα 8,354 ευρώ και η Eurobank με -0,08% στα 2,428 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ο Σαράντης κινείται ανοδικά με +1,75%, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με +0,8% και η Cenergy με +0,5%.
Αντίθετα, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ υποχωρούν κατά 1,2%, οι ΕΛΧΑ και Motor Oil με -0,9%, οι Metlen και Lamda με -0,7% και ο ΟΤΕ με -0,6%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ΑΒΑΞ με -2% και η Intralot επίσης με -1,3%.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, μέχρι στιγμής, τ42 μετοχές καταγράφουν κέρδη και 51 απώλειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοδος 5,1% στις τιμές παραγωγού των υπηρεσιών το δ’ τρίμηνο 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7% στον τζίρο στο λιανεμπόριο τον Ιανουάριο 2026 λόγω τροφίμων και χαρτικών
- Eurostat: Δείχνει νέα αύξηση στο 3,3% του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάρτιο
- Συνεχίζεται η σύγκρουση για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Metlen στη Νέα Μεσημβρία: Στα άκρα δήμος, κάτοικοι και εταιρεία
- Κλειστές οι τράπεζες για συναλλαγές στις 3 και 6 Απριλίου λόγω του Καθολικού Πάσχα
- SUNRISEMEZZ PLC - Επικαιροποιημένα Στοιχεία Βασικών Μετόχων
- Από Πέμπτη 2/4 η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








