Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 1.275,34 μονάδες - Ο τραπεζικός με -1,10% - Στα 83,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Κέρδη 5,36% για Ιντρακόμ
Με συνεδρίαση χαμηλών τόνων και κινήσεις κατοχύρωσης μέρους των κερδών των προηγούμενων ημερών – κυρίως στις τράπεζες – ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκανε μια μικρή διόρθωση, αλλά χωρίς να χάνει την θετική τάση που έχει διαμορφώσει από τις αρχές του Νοεμβρίου.
Στις τράπεζες και ειδικά στην Εθνική οι ρευστοποιήσεις που υπήρξαν την Παρασκευή είχαν και σήμερα συνέχεια, ενώ πιέσεις πέρασαν και στη Eurobank.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 1.275,34 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.273,87 μονάδων (-0,49%) και 1.284,54 μονάδων (+0,35%). Ο τζίρος ανήλθε στα 83,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,2 εκατ. τεμάχια αξίας 8,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,67% στις 3.093,41 μονάδες, ενώ στο +0,98% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 2.155,30 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,10% στις 1.056,94 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, οι Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Cenergy, Eurobank, Jumbo και Ελλάκτωρ κατέγραψαν απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Alpha Bank, Quest, ΔΕΗ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ElvalHalcor, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Autohellas.
Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ κέρδισε 1,50%, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων ημερών, ενώ σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Motor Oil, Πειραιώς, Σαράντης, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Μυτιληναίος.
Στα μικρότερα χαρτιά με ισχυρό όγκο οι ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ και η Ιντρακόμ έκλεισαν με κέρδη 10,89% και 5,36% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Και πακέτα κινητής τηλεφωνίας από τον Τραμπ και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις