Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σημερινής κατάθεσης του προϋπολογισμού στην Βουλή ήταν και ο προσφάτως ορκισθείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Μωραΐτάκης, ο οποίος κατέλαβε την θέση του Ανδρέα Ψυχάρη. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ο Αντώνης Σαμαράς είδε τον κ. Μωραϊτάκη του έκανε νεύμα να προσεγγίσει το πρωθυπουργικό έδρανο ώστε να του ευχηθεί συγχαρητήρια για την ορκωμοσία του και “καλή δύναμη” για την συνέχεια.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στα υπουργικά έδρανα, δίπλα ακριβώς στον Πρωθυπουργό ο κ. Μωραϊτάκης βρήκε και έναν παλιό του γνώριμο και καλό του φίλο. Πρόκειται για τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον οποίο ο κ. Μωραΐτάκης γνωρίζεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι δύο άνδρες είχαν συνυπάρξει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Παραγώγων. “Αλέξανδρε καλέ μου φίλε πολλά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σου. Χαίρομαι πολύ που βλέπω έναν καλό μου φίλο και έναν άνθρωπο με τον οποίον μιλάμε την ίδια γλώσσα” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν το στιγμιότυπο κατάλαβαν αμέσως ότι μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του κ. Μωραΐτάκη υπάρχει καλή χημεία, ενώ όσοι γνωρίζουν τα οικονομικά λένε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον στις τάξεις της ένα “υπερόπλο” στα οικονομικά το οποίο πρέπει να εκμεταλλευθεί άμεσα. Αρχής γενομένης από την ένταξή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ώστε να συμβάλλει άμεσα με τις γνώσεις του και στην επεξεργασία του Προϋπολογισμού που αρχίζει την προσεχή Τρίτη στην Επιτροπή.

πηγή: www.parapolitika.gr