Η τιμή του spot χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 2.363 δολάρια ανά ουγγιά
Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων από τη Fed οδηγούν σε άνοδο τον χρυσό κλείνοντας κερδοφόρα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
Η τιμή του spot χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 2.363 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στα futures του χρυσού η άνοδος είναι 0,3% στα 2.376 δολάρια ανά ουγγιά.
«Βραχυπρόθεσμα, η τρέχουσα κινητήρια δύναμη της ανόδου του χρυσού καθοδηγείται κυρίως από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, ειδικά μετά τα νέα για την επίθεση στη Γάζα», δήλωσε ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Ασία-Ειρηνικό στον OANDA.
«Η αγορά αναζητά τώρα το πόσο πιθανό είναι μια μείωση των επιτοκίων μετά τον Σεπτέμβριο που μπορεί να υποστηρίξει τον χρυσό, διατηρώντας τον πάνω από αυτό το επίπεδο των 2.300 δολαρίων», πρόσθεσε ο αναλυτής.
Η τιμή στο ασήμι 0,49% στα 30,67 δολάρια ανά ουγγιά, ο λευκόχρυσος καταγράφει άνοδο 0,27% στα 926,78 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,98% στα 988,70 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα οδεύουν προς εβδομαδιαία κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά
- Wall Street: Κινείται σε αρνητικό έδαφος
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας
- ΡΑΑΕΥ: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ για περιπτώσεις ρευματοκλοπής
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τάσσεται υπέρ του «στρατιωτικού Σένγκεν» για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση
- Ασήμι: Άλμα 3,4% στα 65,94 δολάρια ανά ουγγιά – Ρεκόρ όλων των εποχών
- Γ. Παράσχης (ΣΕΤΕ): Πρόβλεψη για ταξιδιωτικές εισπράξεις πάνω από 22,5 δισ. ευρώ το 2025
- Προοδευτική: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου υπέρ της LDA Capital – Στις 5 Ιανουαρίου η ΓΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







