Καταγράφει μείωση 0,15% στα 2.616,25 δολάρια ανά ουγγιά
Σπάει το φράγμα των 2.600 δολαρίων ο χρυσός παρά τις μικρές απώλειες σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα, ενώ στοιχηματίζεται περαιτέρω μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, και την αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο χρυσός καταγράφει μείωση 0,15% στα 2.616,25 δολάρια ανά ουγγιά, το ασήμι ζημιώνεται κατά 2% στα 30,875 ανά ουγγιά, η πλατίνα σημειώνει απώλειες 2,07% στις 961,60 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο βρίσκεται στο -2,93% στα 1.046,00 ανά ουγγιά, και ο χαλκός υποχωρεί 1,06% στα 4,295 ανά λίβρα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ράλι του χρυσού έγινε αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε την Τετάρτη (18/9) έναν επιθετικό κύκλο χαλάρωσης με μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους.
Οι τιμές του ασφαλούς περιουσιακού στοιχείου έχουν αυξηθεί κατά 26% το 2024, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδό τους από το 2010, καθώς οι επενδυτές επιδίωξαν επίσης να αντισταθμίσουν τις αβεβαιότητες που υποκινούνται από τις παρατεταμένες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.
«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, όπως οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Γάζα, την Ουκρανία και αλλού, θα διασφαλίσουν τη διατήρηση της ζήτησης του χρυσού ως ασφαλούς καταφυγίου», δήλωσε ο αναλυτής της Forex.com, Fawad Razaqzada, σε σημείωμά του.
Η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου, η οποία καθιστά τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, προσέφερε πρόσθετους ούριους ανέμους, ανέφεραν οι αναλυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Διορθωτική συνεδρίαση με επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στα blue chips
- 40 εκατ. ευρώ o «λογαριασμός» για τα σπιτάκια ανακύκλωσης, λέει το ΠΑΣΟΚ και απαντά στις αερολογίες Γεωργιάδη
- FT: Οι κολοσσοί της αμερικανικής δικηγορίας ανοίγουν την πόρτα στα private equity
- Donald Trump Jr.: 7,6 εκατ. δολάρια στην Kimberly Guilfoyle για την πολυτελή έπαυλη στη Φλόριντα
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 07 – 08 – 2026
- Wall Street: Μικτές τάσεις με πιέσεις στην τεχνολογία
- Al Arabiya: «Κλείδωσε» συμφωνία 60 ημερών Ιράν – Ομάν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Eurobank Research: Στη νέα ενεργειακή κρίση το φυσικό αέριο παραμένει ο «αδύναμος κρίκος» για την Ευρώπη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








