Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% κλείνοντας στα 1.964,50 δολάρια
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν νέα στοιχεία για την επιτοκιακή πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ το παλλάδιο έφτασε σε χαμηλό πενταετίας.
Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τα μέταλλα σε τιμές δολαρίου λιγότερο ελκυστικά για κατόχους άλλων νομισμάτων.
«Οι επενδυτές θα αρχίσουν να εξετάζουν οικονομικά δεδομένα και πιθανές ενέργειες από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χρυσός θα αντιδράσει με βάση όσα δείχνουν τα δεδομένα», δήλωσε στο CNBC ο Ντάνιελ Γκάλι (Daniel Ghali), αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.
«Είναι δύσκολο να δούμε έναν καταλύτη για περαιτέρω ανοδική πορεία στον χρυσό χωρίς αξιοσημείωτη επιδείνωση στα δεδομένα».
Μια σειρά αξιωματούχων της Fed διατήρησαν την Τρίτη ισορροπημένο τόνο όσον αφορά στην επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας, αλλά σημείωσαν ότι θα επικεντρωθούν σε περισσότερα οικονομικά δεδομένα και στον αντίκτυπο των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ομολόγων.
«Η πνευματική αυστηρότητα πρέπει να συνδυαστεί με την ευελιξία και την ευκινησία», είπε ο Τζερόμ Πάουελ στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο για τον εορτασμό της 100ής επετείου του Τμήματος Έρευνας και Στατιστικής του διοικητικού συμβουλίου της Fed.
Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στα επιτόκια των ΗΠΑ, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.
Κέρδισε πάνω από 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια».
Έτσι ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% κλείνοντας στα 1.964,50 δολάρια.
Το ασήμι παρέμεινε οριακά αμετάβλητο στα 22,64 δολάρια η ουγγιά.
Υποχώρηση σημείωσε και το παλλάδιο φτάνοντας μάλιστα σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό από το 2018, πριν διαμορφωθεί στα 1.042,72 δολάρια, με απώλειες 1,2%. Η πλατίνα έχασε 2,2% στα 871,92 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατεδάφιση του Μπάντμιντον με εντολή Δένδια
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
- Foot Locker: Από τις ουρές για sneakers στα παπούτσια στο ράφι – Τι πήγε στραβά
- ΕΕ: «Καμία ένδειξη» ότι η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση σε χώρες του ΝΑΤΟ
- Voucher βιβλίων: Βγήκαν τα αποτελέσματα – Ποιοι παίρνουν τα 25 ευρώ
- Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτωτικά η Ευρώπη, θετικός ο γερμανικός Dax
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








