Επιχειρήσεις

Citi για Stoxx 600: Αναβάθμιση 6% για την τιμή – στόχο στις 540 μονάδες

Ο Stoxx 600 το μεσημέρι της Παρασκευής διαπραγματεύεται στην περιοχή των 510 μονάδων

Η Citi προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμήςστόχου της κατά περίπου 6% σε 540 από 510 μονάδες για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 για το τέλος του 2024. Αναλυτικότερα, ο λόγος για επί τα βελτίω αναθεώρηση οφείλεται στη μεγαλύτερη σαφήνεια που υπάρχει πλέον για την πορεία των επιτοκίων της Fed σε συνδυασμό με μία ενδεχόμενη αδυναμία του δολαρίου των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Stoxx 600 το μεσημέρι της Παρασκευής διαπραγματεύεται στην περιοχή των 510 μονάδων, που είναι και το ιστορικό υψηλό του, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση των ευρωαγορών.

«Οι ευρωπαϊκές μετοχές τείνουν να διαπραγματεύονται ανοδικά στις περιόδους κύκλων μειώσεων επιτοκίων» τονίζει παράλληλα η Citi, συμπληρώνοντας ότι «η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα περιορίζει ορισμένους από τους κίνδυνους για υψηλότερα επιτόκια επί μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος (higher for longer), με τις μειώσεις να παραμένουν σταθερά στο τραπέζι».

Ταυτόχρονα, ελέω μίας αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου το β’ τρίμηνο του 2024, οι διεθνείς μετοχές θα δουν οφέλη. Υπό αυτό το πρίσμα, η Citi αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για το 2024 για τα κέρδη ανά μετοχή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο 6% από 3%, λόγω της πιθανής βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu