Αύξηση εσόδων 8,7% και EBITDA κατά 19%
Η εταιρεία CPI ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 9μηνο του 2024. Σύμφωνα με την ανακοίνωση παρουσίασε σημαντική αύξηση 8,7% στα έσοδα της οικονομικής χρονιάς που έκλεισε στις 30 Ιουνίου 2024, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 20,28 εκ. ευρώ έναντι 18,65 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα να αυξάνεται στο 24%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση 19% και διαμορφώθηκαν στα 841 χιλ. ευρώ. Η αύξηση του EBITDA ήρθε ως αποτέλεσμα των αυξημένων πωλήσεων και του συνολικού μικτού κέρδους.
Αυξημένη είναι και η τελική κερδοφορία της εταιρείας με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στις 94 χιλ. ευρώ από ζημιές 84 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 62 χιλ. ευρώ από ζημιές 99 χιλ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία υλοποιώντας πολύ σημαντικά έργα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Παράλληλα, πραγματοποιούμε μεγάλη επένδυση στον μετασχηματισμό του οργανισμού σε θέματα κουλτούρας, ψηφιοποίησης διαδικασιών και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας μας. Πιστεύω πως οι επενδύσεις που κάνουμε θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Τσάρλι Κέρκ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ
- Barilla Hellas: Επιστροφή σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους με ώθηση από τις εξαγωγές
- Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison
- Πυροβόλησαν τον Τσάρλι Κερκ, στενό σύμμαχο του Τραμπ
- Eurobasket: Η Γερμανία στα ημιτελικά 99-91, έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Σλοβενίας
- Μητσοτάκης: Μετατρεπόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο
- Viohalco: Στα 70,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Έλενα Στάσση: Από τον όμιλο Aktor στην Qualco
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις