«Δεν υπάρχει το ελληνικό δάνειο των 476 εκατ. κατοχικών μάρκων», αναφέρει η εφημερίδα Die Welt στον τίτλο σημερινού δημοσιεύματός της.
Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι, με βάση πρωτότυπα έγγραφα στα αρχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, «δεν υπήρχε γερμανικό δάνειο αυτού του ποσού, αλλά μόνο η απαίτηση για τα έξοδα της κατοχής, τα οποία έπρεπε να αναλάβει η Ελλάδα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον υπ.αρ. R27320 φάκελο που βρίσκεται στο πολιτικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «γερμανικό υπόλοιπο χρέους ύψους 476 εκατομμυρίων», από το οποίο προκύπτει ότι «δεν πρόκειται ούτε για δάνειο, ούτε για πίστωση, αλλά απλώς για ποσό που έχει υπολογιστεί».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
- Κλειστοί δρόμοι για τον Μαραθώνιο 2026: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








