«Η μοναξιά του Αλέξη Τσίπρα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Die Zeit για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το οποίο αναφέρεται στην ψηφοφορία στη Βουλή για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην άρνηση δύο βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού να στηρίξουν τα μέτρα.
Η εφημερίδα επισημαίνει πως είναι αβέβαιο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει πριν τα Χριστούγεννα να περάσει και το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τονίζει ότι «αρχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση νέων εταίρων».
Στη συνέχεια, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το άρθρο αναφέρεται στο προσφυγικό και στη μεγάλη επιβάρυνση που δέχεται η χώρα και διαπιστώνει: «Για την κυβέρνηση Τσίπρα το προσφυγικό είναι μια πρόκληση, οι διοικητικές αρχές είναι πολύ επιβαρυμένες. Στα κέντρα υποδοχής οι συνθήκες είναι τόσο άθλιες που η Γερμανία εδώ και καιρό δεν στέλνει πια πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες. Εάν όμως η κυβέρνηση Τσίπρα διαλυθεί τον ερχόμενο χρόνο, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να θάψει τις ελπίδες για μια συντονισμένη πολιτική στο θέμα των προσφύγων στη Νοτιανατολική Ευρώπη.
Σε τελική ανάλυση υπάρχει ένα ακόμα κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης: το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Είναι η τρίτη πολιτική δύναμη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Με αυτό το κόμμα όμως η προσφυγική κρίση είναι αδύνατο να επιλυθεί στο πνεύμα της ΕΕ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλμα στις ασιατικές αγορές με “καύσιμο” την τεχνολογία
- Στον αέρα η μείωση τιμών: Αυξήσεις γαλακτοκομικών τον Οκτώβριο
- Στα 98 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Wall Street: Μεικτές τάσεις με την προσοχή στη ΓΣ του ΟΗΕ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








