Από την Τρίτη 21 Μαΐου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος
Η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της κατά τη συνεδρίασή της στις 25.04.2024 αποφάσισε τη διανομή υπολοίπου μερίσματος χρήσης 2023 ύψους €99.000.000 ή €0,33 ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου.
Το παραπάνω ποσό υπολοίπου μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 5%, σύμφωνα με την παράγραφο 1.α) του άρθρου 64 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει, (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για τους Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).
Το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό υπολοίπου μερίσματος ανέρχεται σε €0,3135 ανά μετοχή.
Από την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο υπόλοιπο μέρισμα).
Δικαιούχοι του υπολοίπου μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 (record date).
Το υπόλοιπο μέρισμα (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 μέσω της πληρώτριας τράπεζας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΗΕ: Περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας στην υπηρεσία για τους πρόσφυγες
- ΙΝΚΑ: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών σε καταλύματα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
- Μέση Ανατολή: Είκοσι δύο αραβικές και ισλαμικές χώρες καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Πρακτορείο διανομής Αργος: 24ωρη απεργία, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη 18/06
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά κάλυψη η Mediobanca, βλέπει τιμή στόχο 28,80 ευρώ
- ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ το 2024 – Κινητήριος “μοχλός” επενδύσεις και κατανάλωση
- METLEN: Ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία
- Θ. Κιουρτζής: “Εγινε μεγάλος ντόρος για τις αυξήσεις στα καύσιμα λόγω Μέσης Ανατολής”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις