"Δεν ήθελα ποτέ να της αφαιρέσω τη ζωή αλλά ήθελα να της προκαλέσω πόνο", δήλωσε μέσω του συνηγόρου της
Για σήμερα 16/1 ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, το 2020, όμως η δράστιδα παραιτήθηκε από την έφεση οπότε ισχύει η πρωτόδικη απόφαση.
Σημειώνεται ότι την ενοχή της 41χρονης γυναίκας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είχε αποφασίσει τον Οκτώβριο του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφαση του έπειτα από οχτώ συνεδριάσεις.
Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την (τότε) 37χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Η ποινή της είχε προσδιοριστεί σε 15 χρόνια και 3 μήνες χωρίς αναστολή.
Αναλυτικά η δήλωση Κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα:
«Κατά τη σημερινή δικάσιμο της 16.01.2025 ενώπιον του Α’ Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κατόπιν διακοπής από την αρχική ημερομηνία της 6.12.2024, και μετά από σχετική επιθυμία και απόφαση της εντολέως μου Ευθυμίας Κακαραντζούλα ενημέρωσα το δικαστήριο για την απόφαση της να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.
Η εντολέας μου σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα με ενημέρωσε ότι μετά από πολλή σκέψη κατέληξε στην απόφαση να μην υποστηρίξει την έφεσή της, ούτε να επιδιώξει την μείωση της ποινής της. Μου εξήγησε ότι δε θέλει να υποβάλει την παθούσα στην οδυνηρή δοκιμασία να ξαναζήσει τα γεγονότα, που οδήγησαν στον τραυματισμό της. Προσέθεσε δε, ότι κατέληξε με πλήρη συνείδηση και ελεύθερη βούληση στην απόφαση αυτή, θεωρώντας η ίδια ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, για να δείξει την μεταμέλεια, την συντριβή και την συγγνώμη της.
Σέβομαι φυσικά την απόφασή της αυτή, παρότι με τον συνεργάτη μου Μανώλη Βαμβουνάκη είμαστε – όπως και στην δίκη του α’ βαθμού – απολύτως έτοιμοι να υποστηρίξουμε την έφεσή της και με την παρουσία κορυφαίων ιατρών και μαρτύρων ειδικών γνώσεων, τους οποίους θα προτείναμε για να καταθέσουν, έχοντας την εδραία πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση με την οποία καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι απολύτως λανθασμένη και ο μόνος ορθός νομικός χαρακτηρισμός της πράξεώς της είναι η βαριά σωματική βλάβη, άποψη με την οποία συμφωνεί η νομολογία, αλλά και ο νομικός κόσμος της χώρας. Λυπούμαι πραγματικά που δε θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε και να υποστηρίξουμε την νομική μας άποψη, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα υιοθετούσε το δικαστήριο και θα οδηγούσε αυτόχρημα σε μείωση της ποινής της, είμαι όμως υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφασή της.
Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι η εντολέας μου με την πράξη της αυτή αποδεικνύει ότι η μεταμέλειά της είναι ειλικρινής και πραγματική και δεν θέλει να κάνει χρήση των ευεργετημάτων που δικαιούται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Εκφράζω δε την ελπίδα ότι η πράξη της αυτή θα εκτιμηθεί από την παθούσα, γεγονός που θα οδηγήσει σε λύτρωση και τελική κάθαρση αυτήν την τραγική υπόθεση.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διπλωματικό φόρουμ με επίκεντρο την κρίση στη Μέση Ανατολή στην Τουρκία
- ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 6μηνων εντόκων την Τετάρτη 22 Απριλίου – Διάθεση και σε ιδιώτες
- Πλαστή εφαρμογή στο Mac App Store κόστισε 9,5 εκατ. δολάρια σε ανυποψίαστους χρήστες
- FT: Όταν οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη data centres απειλούν να «πνίξουν» την τεχνητή νοημοσύνη
- Handelsblatt: Υποχωρούν οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για Τουρκία, Ελλάδα και Αίγυπτο
- ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση 0,4% των επισκεπτών στα μουσεία το 2025
- Το Xbox επανεξετάζει τη στρατηγική των αποκλειστικών τίτλων για να σώσει το hardware του
- Μαζικό μποϊκοτάζ από τους πωλητές της Amazon ενάντια στο νέο διαφημιστικό κόστος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








