Εκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών
Σε επιφυλακή τίθεται ο Δήμος Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας, που αναμένονται τις επόμενες ώρες.
Από απόψε (11/01) το βράδυ στις 20:00, μέχρι και νεωτέρας, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα με σκοπό την προστασία των ευάλωτων πολιτών.
Συγκεκριμένα, ανοίγει η Λέσχη Φιλίας του Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334) ως θερμαινόμενος χώρος, παρέχοντας διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας.
Οι ομάδες Street Work του δήμου θα επιχειρούν όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστά ροφήματα, τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημέρωση και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη να μετακινηθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων για την κάλυψη βασικών αναγκών τους, όπως διανυκτέρευση και σίτιση.
Παράλληλα, επί 24ώρου βάσεως θα λειτουργήσει το τηλεφωνικό κέντρο 2105246515/6 (εσωτ. 0), ενώ οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για αιτήματα σχετικά με τις ανάγκες άστεγου πληθυσμού και στο e-mail [email protected].
Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι, μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιστώνονται την Πέμπτη 30/4 στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
- Κομισιόν: Ενέκρινε κρατικές ενισχύσεις σε γεωργία, μεταφορές, βιομηχανία – Αποζημίωση 70% στο επιπλέον ενεργειακό κόστος
- Το YouTube μετατρέπει την αναζήτηση βίντεο σε διάλογο μέσω τεχνητής νοημοσύνης
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,01% αυξήθηκε η απόδοση των 3μηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ
- Χωρίς την παραδοσιακή επίδειξη τεθωρακισμένων και πυραύλων η φετινή παρέλαση στη Ρωσία
- Ασταμάτητες οι τιμές του πετρελαίου, το brent ξεπέρασε τα 114 δολάρια το βαρέλι
- ΕΤΑΔ: Ξεκινούν οι μελέτες αποκατάστασης και λειτουργίας του Κυβερνείου
- ΤτΕ: Μειώθηκαν 352 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών, αυξήθηκαν 2,47 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων τον Μάρτιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








