Διεθνή

Δημοτικές εκλογές – Κωνσταντινούπολη: Πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ο Ιμάμογλου

Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαρτίου 2024

Δύο εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με το αν θα ξαναδώσουν την ψήφο τους στους υποψηφίους του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκαναν στις διπλές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ο Ερντογάν δεν έκρυψε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον θα ήταν να κερδίσει ο υποψήφιός του στην Κωνσταντινούπολη, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της χώρας την οποία έχασε το 2019 από τον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Όμως, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι δυο κύριοι υποψήφιοι της δημαρχιακής κούρσας θα είχαν ελάχιστη διαφορά ψήφων, η τελευταία έρευνα της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA δείχνει ότι υπάρχει τελικά ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου εμφανίζεται να προηγείται του Κουρούμ με σημαντική διαφορά. Συγκεκριμένα μετά την ανακατανομή των αναποφάσιστων ο Ιμάμογλου εμφανίζεται να προηγείται με 7,3 μονάδες. Ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 46,1% και ο Κουρούμ 38,9%.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε γκρίνιες και δυσαρέσκεια μέσα στο κυβερνών κόμμα και πολλούς ενδοιασμούς για τις ικανότητες του Κουρούμ. Εκείνο όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα το κόμμα είναι ότι η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία του Κουρούμ είναι τα ίδια πρόσωπα που είχαν αναλάβει την εκστρατεία του 2019, οδηγώντας στην συντριπτική ήττα του υποψηφίου Μπιναλί Γιλντιρίμ. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα, στις λίγες ημέρες που απομένουν το ΑΚΡ θα κινητοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας νέες στρατηγικές για να κερδίσει τις εκλογές. Πολλοί θεωρούν ότι ίσως είναι αργά, αλλά το τελευταίο χαρτί όπως πάντα είναι στο χέρι του Τούρκου προέδρου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu