Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί 40 και πλέον χρόνια υπηρετεί την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, στηρίζοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος συμμετέχει στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά». Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στα 53 Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.
Τα αποτελέσματα εκδίδονται μέσα σε 3 ημέρες, αναρτώνται στην ειδική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ αλλά μπορούν να αποσταλούν και με email και μπαίνουν και στον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας, όπου διατηρείται όλο το ιστορικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.
Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους χαμηλής ακτινοβολίας, ενώ οι εξεταζόμενες έχουν δυνατότητα επιλογής άνδρα ή γυναίκας τεχνολόγου. Όλοι οι συνεργάτες του Ομίλου είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Ψηφιακή Μαστογραφία
Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία.
Στην ψηφιακή μαστογραφία η ακτινοβολία είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.
Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.
Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35 (τη λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς). Η μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών και κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 50 ετών εκτός εάν έχουν επιβαρυμμένο κληρονομικό ή ατομικό ιστορικό που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.
Για τις γυναίκες εκείνες που έχουν επιβεβαιωμένη μετάλλαξη στα γονίδια BRCA1 και BRCA2, τα οποία συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, συστήνεται ετήσια μαστογραφία από τα 30.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» εδώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου μέσα στο 2026
- Μετά την Κρήτη, Κέρκυρα και προσεχώς Αθήνα για την Melia Hotels
- Άννα Σμυρλιανού: Νέα Talent Aquisition Manager στην e-food
- Η Αίγυπτος έγραψε ιστορία: Στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά, απέκλεισε την Αυστραλία στα πέναλτι
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. - ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. 06 – 07 – 2026
- Νάγκελ: Η απότομη πτώση των τιμών της ενέργειας αιφνιδίασε την ΕΚΤ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 6 έως 10 Ιουλίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

