Το ποσό θα καλύψει η Cosmos Developments
Την Παρασκευή 26.09.2025 το απόγευμα, σε εκτέλεση της από 25.06.2025 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, η εταιρία ΔΟΥΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Ανώνυμος Εταιρεία εξέδωσε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο με συμβάσεις κάλυψης και πρωτογενούς διαθέσεως του ομολογιών με την εταιρία COSMOS DEVELOPMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ποσού δανείου 2.100.000 €, το οποίο θα διατεθεί για τον αποκλειστικό σκοπό της αναδιάρθρωσης και εξόφλησης των υποχρεώσεων της εκδότριας προς Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης τραπεζικών δανείων.
Σύμφωνα με τους όρους του δανείου εκδόθηκαν 7.000.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστης, με δικαίωμα μετατροπής τους από την ομολογιούχο σε ισόποσες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου και αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Οι απαιτήσεις της ομολογιούχου εξασφαλίζονται με εμπράγματες ασφάλειες επί ακινήτων κυριότητας των μετόχων 1) Θεοδώρου Δούρου του Νικολάου, 2) Αγγελικής Δούρου του Νικολάου, 3) Μαρίνας Δούρου του Νικολάου και 4) Μαρίας και Νικολάου Δούρου του γένους Γεωργίου Χειλά, οι οποίοι μέτοχοι συνέναισαν ως περαιτέρω εξασφάλιση του δανείου αυτού και ενέχυσαν επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας που έχουν σήμερα στην κυριότητά τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40,349% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.
Διευκρινίζεται ότι το συσταθέν ενέχυρο δεν επεκτείνεται και δεν καταλαμβάνει δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από το σύνολο των ενεχυριασμένων μετοχών, ώστε οι ίδιοι οι μέτοχοι να δύνανται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων (Τακτικές ή Έκτακτες) της Εταιρείας και να ασκούν τα δικαιώματα που απορρέουν από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων συστάθηκε ενέχυρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ραγδαία άνοδος για το ακροδεξιό κόμμα του στρατηγού Βανάτσι στην Ιταλία που αγγίζει το 5,3%
- Τουρισμός για Ολους 2026-2027 με διευρυμένα κριτήρια και έμφαση στον χειμερινό τουρισμό
- Κόστος εργασίας: Οι κατασκευές τραβούν ξανά το κάρο των αυξήσεων στην ευρωζώνη με +3,2% το α΄τρίμηνο
- Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
- METLEN ENERGY & METALS PLC - PDMR transaction notification
- Goldman Sachs: Δίνει τιμή στόχο τα 26,50 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ με σύσταση buy
- Το ευρώ ενισχύεται οριακά στα 1,1596 δολάρια
- FT: Ο Τραμπ βάζει 300 δισ. δολάρια στο τραπέζι για το Ιράν και δοκιμάζει τα όρια της «σκληρής» διπλωματίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








