Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Hewlett-Packard Hellas ΕΠΕ με την Juniper Networks Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε., μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη
Πρόκειται ουσιαστικά για την απορρόφηση μιας ήδη υφιστάμενης θυγατρικής, καθώς η Hewlett-Packard Hellas κατείχε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Juniper Networks Hellas. Κατά συνέπεια, η συγχώνευση δεν συνεπάγεται την είσοδο νέου μετόχου, αλλά την ενσωμάτωση της δραστηριότητας της θυγατρικής στην απορροφώσα εταιρεία.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Juniper Networks Hellas παύει να υφίσταται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και η Hewlett-Packard Hellas υπεισέρχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της, αναλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία, τις συμβατικές σχέσεις και τις λοιπές εκκρεμότητές της, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση συγχώνευσης.
Η συγχώνευση εντάσσεται στην προσπάθεια ενοποίησης των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών, με στόχο την απλούστευση της εταιρικής δομής, τον καλύτερο συντονισμό των λειτουργιών και τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, όπως περιγράφεται στα έγγραφα του μετασχηματισμού.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό μετασχηματισμού της 31ης Ιουλίου 2026, η απορροφώμενη Juniper Networks Hellas εμφάνιζε συνολικό ενεργητικό 2,4 εκατ. ευρώ, με τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 879.226 ευρώ. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονταν επίσης δουλευμένα έσοδα περιόδου ύψους 1,13 εκατ. ευρώ και λοιπές απαιτήσεις 370.156 ευρώ. Η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφωνόταν σε 1,55 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 856.087 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα εις νέο έφθαναν τα 1,45 εκατ. ευρώ, έναντι καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μόλις 60.000 ευρώ.
Μετά τη συγχώνευση τροποποιήθηκε και το καταστατικό της Hewlett-Packard Hellas ειδικά ως προς τον εταιρικό σκοπό. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν έξι νέες κατηγορίες δραστηριοτήτων, οι οποίες προέρχονται από το αντικείμενο της απορροφώμενης εταιρείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η προώθηση και πώληση προϊόντων δικτύων και τηλεπικοινωνιών της Juniper, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, η αντιπροσώπευση επιχειρήσεων του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, καθώς και δραστηριότητες συμβουλευτικής, τεχνικής ανάλυσης, εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης στην τεχνολογία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Hewlett-Packard Hellas απορρόφησε την Juniper Networks Hellas
- Cordia: Τζίρος €149 εκατ. με ζημιές 1,7 εκατ. για τον όμιλο που διαχειρίζεται το fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Sets Date for the Third Quarter 2026 Results, Conference Call, and Webcast
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
- ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς χωρίς δικαστική απόφαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό κλείσιμο με πιέσεις σε τεχνολογία και πρώτες ύλες
- Μήνυμα ΔΣΑ σε τράπεζες και funds μετά την απόσυρση του άρθρου 23: «Τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου»
- Reuters: Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τσέλσι διεκδικεί τη διεθνή αυτοκρατορία της Lukoil
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








