Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους για να μπουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό
Μέχρι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί στους ανέργους το Δώρο Χριστουγέννων 2024 από τη ΔΥΠΑ.
Η ακριβής ημερομηνία για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2024 στους επιδοτούμενους ανέργους δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
Το πιθανότερο σενάριο είναι η πληρωμή του δώρου να γίνει νωρίτερα φέτος, όπως συνέβη και πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι μια από τις πιθανές ημερομηνίες είναι η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024.
Πόσα χρήματα θα πάρουν οι άνεργοι ως Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2024
Η πίστωση του Δώρου Χριστουγέννων 2024 από τη ΔΥΠΑ δεν γίνεται στους μακροχρόνια ανέργους, καθώς δεν το δικαιούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους για να μπουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση του δικαιούχου ανέργου στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Όσον αφορά το τελικό ποσό που πιστώνεται ως Δώρο Χριστουγέννων 2024 από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αντιστοιχεί σ’ ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας (509 ευρώ με την αύξηση στον κατώτατο μισθό την 1η Απριλίου), εφόσον οι άνεργοι άρχισαν να λαμβάνουν την επιδότηση από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο Χριστουγέννων 2024 πληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει Σάββατο, η προθεσμία πηγαίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι φέτος το Δώρο Χριστουγέννων 2024 καταβάλλεται νωρίτερα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση απασχόλησης 2,3% στις υπηρεσίες και 1% στη βιομηχανία το α’ τρίμηνο
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μείωση τζίρου (-8,6%) και κυρίως κερδών (-28%) το α΄τρίμηνο 2026
- Στον εισαγγελέα e-shop-απάτη για εικονικές εκπτώσεις έως 70% και προϊόντα που δεν παραδόθηκαν ποτέ
- Νέες συμφωνίες και νέα μέλη στο Δ.Σ. της Coffeeco Upcycle
- Ανοδος 6,4% στο μισθολογικό κόστος το α’ τρίμηνο του 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή άνοδος 16,5% του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το α’ τρίμηνο
- Ο Μαρσέλο Μπιέλσα ασπίδα για τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών της Ουρουγουάης
- Αντάρτικο από το Τελ Αβίβ για τη συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








